Vijf kanshebbers Nu of Nooit 2014

5-12-2013 door: Redactie
Maar liefst vijf muzikale formaties uit Horst aan de Maas mogen deelnemen aan de voorrondes van muziekwedstrijd Nu of Nooit 2014. De popmuzikanten strijden in verschillende voorrondes voor een plek in de finale én op Pinkpop.
maskTop
Vijf kanshebbers Nu of Nooit 2014
maskBottom
Vorig jaar won Christopher Green de plek op Pinkpop (Foto: Bas Notermans Fotografie)

Joep van Wegberg en The Blackwater Experience uit Horst, Sunday Zombies & The Brain uit Grubbenvorst en The Mothmen uit Sevenum en Kronenberg spelen op vrijdag 31 januari in Perron 55 in Venlo. She’s Got Legs uit America mag op vrijdag 7 februari in muziekcentrum De Bosuil in Weert strijden om een plek in de finale op zondag 9 maart in De Maaspoort in Venlo.

De muzikanten zijn allemaal vereerd met de kans om zichzelf in de kijker te spelen. “Hopelijk zit er op z’n minst een finaleplek in voor ons. Het blijkt dat je heel veel aan deelname kunt hebben. We hebben er veel zin in en gaan een hele goede set neerzetten zodat ze niet om ons heen kunnen”, stellen Peter Muijsenberg en Mike Peeters van The Mothmen.

Luc Verdellen van The Blackwater Experience reageert: “Wij zijn er ook blij mee. Geweldig om een kans te krijgen op Pinkpop te spelen. We kijken dan ook erg uit naar de eerste voorronde, al is het maar omdat het een gezellige avond belooft te worden met veel bekenden uit andere bands. Dat bewijst maar weer eens hoeveel talent er in deze regio rondloopt. Wij zij er helemaal klaar voor en wensen alle andere bands en artiesten heel veel succes.”

She’s Got Legs uit America vindt het ‘alleraardigst’ dat ze tot de voorrondes zijn doorgedrongen. “We hebben sterke concurrentie, ook van veel voor ons bekende bands uit de omgeving. Maar we hebben er wel heel veel zin in. Wel spelen wij als enige uit de regio niet in Venlo maar in Weert de voorronde, dus dan zijn er wat minder bekende gezichten voor ons.”

De Grubbenvorster band Sunday Zombies & The Brain deed in 2012 ook mee. Ton Lommen: “Dit keer wordt het écht nu of nooit. Uiteraard vinden we het supertof dat we geselecteerd zijn uit 85 Limburgse bands. Op 12 januari brengen we onze eerst mini-cd uit. Die hebben we opgestuurd naar de selectiejury en is blijkbaar in de smaak gevallen. Dat was voor ons de eerste confrontatie van onze cd met de buitenwereld. Wij geloven in onze muziek en willen die natuurlijk zoveel mogelijk promoten. Pinkpop zou daarbij een geweldige springplank zijn. Maar wij zijn ook realistisch. De concurrentie is groot. We hebben het gevoel dat het nog moeilijker zal worden dan in 2012. Maar dat motiveert ook.” De band hoopt dat hun inmiddels vergaarde podiumervaring de prestatie van twee jaar geleden doet verbleken.

Uit de 25 deelnemers aan de voorrondes kiest een jury vijf finalisten. Eén finalist krijgt zijn plaats op basis van kaartverkoop. Nu of Nooit 2014 wordt georganiseerd door Stichting Popmuziek Limburg.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie