Verkoop Kasteelboerderij afgerond

4-6-2015 door: Redactie
Hoewel er veel commotie is geweest over de verkoop van de Kasteelboerderij in Horst, is deze verkoop op vrijdag 26 mei afgerond. De broers Eric en Richard Janssen gaan de komende tijd aan de slag om een pannenkoekenrestaurant te realiseren in het monumentale pand.
maskTop
Verkoop Kasteelboerderij afgerond
maskBottom

Eric en Richard Janssen hadden de opschudding rondom de koop van de Kasteelboerderij nooit verwacht. Eric: “Wij hadden van tevoren geen idee dat dit zoveel teweeg zou gaan brengen. We horen van alle kanten mensen zeggen: ‘als ik wist dat het te koop stond, had ik de Kasteelboerderij ook wel willen kopen’. Die mensen hebben geen benul over hoe lang ik dit pand al wilde kopen. Drie jaar geleden had ik mijn oog daar al op laten vallen. Ik bleef de zaak nauwkeurig in de gaten houden en uiteindelijk zag ik een ingang om het pand te kopen. Dat had in principe iedereen kunnen doen.” De gebroeders Janssen kochten de Kasteelboerderij voor een bedrag van 200.000 euro. Dat bedrag kwam tot stand op basis van twee taxaties.

Dat er zoveel ophef is geweest bij de verkoop van het pand wil ook zeggen dat de mensen uit Horst aan de Maas betrokken zijn bij dit gebied en het pand, zegt verantwoordelijk wethouder Bob Vostermans. “Het was lastig dat wij niet eerder konden communiceren over wat precies de gang van zaken was, omdat we in een juridisch conflict waren verwikkeld met de voormalige uitbater. Maar de reuring heeft ook goede dingen opgeleverd. Hierdoor zijn we meer gaan samen­werken in dit gebied. Denk maar aan de sportzone en Stichting Kasteel Huys Ter Horst.” Hoewel deze stichting onlangs nog aangaf teleurgesteld te zijn, omdat zij als stichting ook graag de Kasteelboerderij had willen kopen, is ze nu tevreden met de nieuwe situatie. Sjef Keijsers van de stichting: “Wij hadden ook mooie plannen voor de Kasteelboerderij, maar Eric en Richard hadden uiteindelijk betere plannen. Daar hebben we ons bij neergelegd en in de toekomst willen we graag samen gaan werken met onze nieuwe buren. We zijn vooral blij dat er nu in de Kasteelse Bossen eindelijk wat gebeurt.”

De broers Eric en Richard worden samen met hun vrouwen uitbater van de Kasteelboerderij, dat een ­pannenkoekrestaurant gaat worden met plaats voor zo’n 300 gasten. Met deze plannen houden de broers zich aan het bestemmingsplan voor lichte horeca. Eric: “Als we rond 1 januari 2017 open kunnen gaan, zou dat heel mooi zijn. Dan moet het pand ook gerestaureerd zijn naar haar oorspronkelijke staat. We willen ook echt dat oude gevoel van vroeger weer terug laten komen in het restaurant.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie