Verkiezingsstress 2.0

8-3-2018 door: Redactie
Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten komen de gemeenteraadsverkiezingen er weer aan. Laatst moest ik voor HALLO de straat op om mensen vragen hierover te stellen. Wat hier uitkwam, verbaasde me wel een beetje. Ik dacht altijd dat niet veel mensen gingen stemmen bij deze verkiezingen. Maar het tegendeel werd bewezen.

Elke persoon die ik vroeg, zei dat ze zeker van plan was om te gaan stemmen. Nu moet ik wel zeggen dat de mensen die ik vroeg, ouder waren. Misschien komt het daardoor, want mensen van mijn leeftijd zijn toch minder bezig met de gemeente politiek. Al mijn vriendinnen die mogen stemmen, heb ik nog helemaal niet gehoord over de verkiezingen. Ik ga er dus niet van uit dat ze gaan stemmen, wat eigenlijk best slecht is. Deze verkiezingen zijn namelijk ook heel erg belangrijk, maar mensen onderschatten ze. Ik merk ook aan mezelf dat ik hier minder mee bezig ben, terwijl ik met de nationale verkiezingen bijna alle partijprogramma’s las en elk debat keek. Deze verkiezingen weet ik amper dingen. Ik weet niet wat er in Horst aan de Maas speelt, laat staan wat er in Utrecht te doen is. Deze verkiezingen moet ik dus in Utrecht gaan stemmen en dat weet ik al helemaal niet. Misschien is het toch wel slim als ik me hier in ga verdiepen.

Stemmen is altijd belangrijk en we moeten ook zeker gebruiken maken van dit recht. Als je niet hebt gestemd, mag je ook geen commentaar leveren op wat de politiek allemaal doet. Daarom kan je beter gaan stemmen, want dan mag je wel lekker commentaar leveren en zeuren. Is dat nou geen fijn vooruitzicht? Dus stemmen, stemmen mensen.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie