Verkeersexamens Horst aan de Maas

3-5-2012 door: Redactie
Ruim 300 leerlingen van basisscholen uit Horst aan de Maas namen de afgelopen twee weken deel aan het landelijk verkeersexamen.
maskTop
Verkeersexamens Horst aan de Maas
maskBottom

Alsof het een wielrenwedstrijd betreft, waarbij het verkeersdiploma de felbegeerde trofee is, raast nummer 14 zijn klasgenoot met rugnummer 13 voorbij. Even verderop komt een meisje met rugnummer 11 aan fietsen. Ze let keurig op de weg van rechts en kijkt goed om zich heen. De verkeerscontroleur die langs het parcours staat, knikt tevreden. De ruim 300 deelnemers aan het landelijk verkeersexamen nemen de zaken heel serieus. Nadat zij op 19 april het theoretisch gedeelte van het examen hebben afgerond, vond op woensdag 25 en donderdag 26 april het praktijkexamen plaats. Verdeeld over de twee dagen werden hun verrichtingen in het verkeer beoordeeld, door de leerlingen per fiets een vooraf vastgesteld parcours af te laten leggen.

Op strategische punten langs de route stonden controleurs ‘verdekt’ opgesteld. De controleurs zijn allemaal vrijwilligers, die verkeersveiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Zij bepalen uiteindelijk gezamenlijk of een deelnemer is geslaagd. Eenmaal terug bij het startpunt bij de Norbertuskerk halen de meeste kinderen opgelucht adem. Het examen zit er op. Nummer 14 is onderweg teruggefloten en heeft zich keurig in de volgorde geschikt. Aan het nationaal verkeersexamen in Horst namen basisscholen uit Horst, Lottum en Griendtsveen deel. Voor zover bekend zijn alle deelnemers aan het nationaal verkeersexamen geslaagd.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie