Vergunning verbouwing Kloosterhof aangevraagd

25-8-2016 door: Redactie
Ontwikkelaar Suyderland heeft de omgevingsvergunning voor de verbouwing van winkelcentrum Kloosterhof in Horst aangevraagd bij gemeente Horst aan de Maas. In het huidige ontwerpplan is de doorgang richting de Kerkstraat aangepast. In tegenstelling tot wat in eerdere plannen geschetst werd, wordt deze niet smaller gemaakt.

Oorspronkelijk zou de doorgang tussen Kloosterhof en de Kerkstraat versmald worden naar 6 meter. Dat is nu teruggedraaid. “Die aanpassing hebben we gedaan in overleg met het Centrummanagement van Horst en de omgeving”, geeft directeur van Suyderland Marc Janssen aan. “Op deze wijze wordt de verbinding tussen parkeerplaats P3 (de parkeerplaats bij supermarkt Jan Linders, red.) en de Kerkstraat zo optimaal mogelijk.” Er zijn geen andere aanpassingen aan het ontwerpplan gedaan.

Suyderland is sinds 2011 bezig met plannen voor winkelcentrum Kloosterhof. Eerdere plannen waren om alle panden te slopen en een nieuw winkelcentrum op te bouwen. Dat ging uiteindelijk niet door en ook eerdere plannen voor appartementen boven de winkels werden al geschrapt. In de huidige plannen worden de winkels aan de Kerkstraat naar voren uitgebreid. Ook wordt de hoogte van 3 meter aangepast naar ongeveer 5 meter. Over de invulling van de winkels kan Janssen nog niet veel zeggen. “Naast de supermarkten en dagelijkse voorzieningen in de Kloosterhof is er op de hoek zeker ruimte ingetekend voor daghoreca”, aldus Janssen. Wanneer de renovatie echt van start gaat is nog niet bekend.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie