Vele geheimen te vinden in kasteel Huys ter Horst

7-7-2016 door: Redactie
We kennen allemaal de kasteelru´ne van kasteel Huys ter Horst. Maar welke verhalen schuilen er achter dit verlaten slot? En hoe is dit kasteel aan zijn eind gekomen? Elke eerste zondag van de maand leiden vrijwilligers van Kasteel Huys ter Horst ge´nteresseerden rond om deze vragen te beantwoorden.
maskTop
Vele geheimen te vinden in kasteel Huys ter Horst
maskBottom

Uiteindelijk verwaarloosde het kasteel en werd het een ruïne. Maar dat maakt het slot er niet minder bruikbaar door. Daarom zetten vele vrijwilligers zich in om rondleidingen te geven door de ruïne van Horst. Vanaf 1969 zijn er opgravingen geweest en daar is heel wat gevonden. Zo zijn de restanten van de keuken te zien, de ridderzaal, de kerker, de gevangenis, de voorraadkamer en nog vele andere ruimtes. Van veel van deze kamers is amper wat terug te zien, maar de plannen zijn er om een aantal ruimtes te herbouwen. De gevangenis is al in ere hersteld, maar dat is niet het enige wat van deze ruimte is gemaakt. Vrijwilligers zijn hard bezig om een escaperoom te bouwen. “Het doel is dus uit de gevangenis te ontsnappen”, legt Keijsers uit. “We zijn druk bezig met de laatste dingen. Naast de gevangenis willen we in de kerkers een aantal martelwerktuigen nabouwen die ze in de middeleeuwen gebruikten. We hopen dat de escaperoom te bezichtigen is in begin september op Monumentendag.”

Normaal gesproken is de toren van Huys ter Horst altijd open om te bezichtigen. Maar omdat er de laatste tijd veel vernielingen aan de nieuwbouw zijn aangebracht, gaat het slot op slot. Het kasteel kan nu alleen worden bezocht op de eerste zondag van de maand of op afspraak.

Disclaimer | Copyrightę 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie