Van motie tot fietspad

12-7-2018 door: Redactie
Het fietspad tussen Trade Port Noord en Station Horst-Sevenum, de Greenport Bikeway, is uit aan het groeien tot één van de bekendste fietspaden van Horst aan de Maas en omstreken. Via Venlo loopt dit fietspad tussen twee bedrijventerreinen door tot aan het station Horst-Sevenum. Nog even en dan fietst men vanuit Deurne rechtstreeks naar Venlo.

In De Limburger van woensdag 4 juli stond dat de provincie medefinancier zal worden bij de aanleg van een nieuw fietspad tussen station Horst-Sevenum en America. Het traject wordt in de toekomst mogelijk uitgebreid naar Deurne. In totaal zullen de kosten €1,55 miljoen zijn, betaald door de gemeente en provincie.

Er komt een vrij liggend fietspad. Dat betekent een fietspad dat apart ligt van de rijbaan waar het snelle verkeer rijdt. Net als tussen Venlo en station Horst-Sevenum dus een fietspad met zo min mogelijk last van ander verkeer. Dit zorgt natuurlijk voor een goede veiligheid: iets wat Essentie alleen maar kan omarmen. In ons verkiezingsprogramma hebben we immers uitgesproken voor veilige fietsverbindingen te staan.

In 2015 heeft Essentie ingezet op de komst van dit fietspad naar America door toen een motie in te dienen. Een jaar later heeft de toenmalige gemeenteraad ingestemd met het voorstel voor de aanleg voor het fietspad. Het college van B&W kreeg de opdracht om actief te speuren naar subsidiemogelijkheden. Met de bijdrage van de provincie lijkt dit goed gelukt.

De aanleg kan nu snel van start wat ons betreft, we fietsen een veilige verbinding tegemoet

Kay Thijssen,
raadslid Essentie

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie