Vakantietip: De mooiste plekken in Polen

9-8-2018 door: Redactie
Veel mensen die Polen bezoeken, bezoeken de grote steden als Warschau of Krakau. Maar Polen kent veel meer mooie plaatsen die minder bekend zijn.
maskTop
Vakantietip: De mooiste plekken in Polen
maskBottom

Niet zo ver van de zee ligt Malbork met het mooiste en grootste kasteel van deze regio. Deze is van omstreeks 1280 tot 1450 gebouwd door de kruisvaarders. Er is ook een historische binnenstad te zien met Raadhuis en een middeleeuwse kerk. Verder is er een mogelijkheid om een boottocht te plannen. Voor de kinderen is er een dinosauruspark met beweegbare dino’s. In Malbork bevindt zich ook een sport- en recreatiecentrum, waar mensen van alle leeftijdscategorieën kunnen tennissen, klimmen, varen en zwemmen.

In de bergen ligt Karpacz. Daar kan men een leuke vakantie maken zowel in de zomer als in de winter. Er zijn veel skigebieden en perfect gemarkeerde wandel- of fietsroutes. Dan zijn er ook nog vele andere attracties bijvoorbeeld waterparken, tennisbanen, bowlingbanen en sportcentra voor extreme sporten zoals bungy jumping. Voor kinderen zijn er het Stedelijk Speelgoedmuseum, het Museum Technologie en gebouwen van LEGO. Er is nog het Museum Consoles Games en ook een interactieve tentoonstelling met Legomodellen. Vervolgens kan men een ritje maken op de achtbaan of op een rodelbaan, bijvoorbeeld in het Kolorowa-complex.

Of liever naar een grote Europese stad? Wroclaw is perfect hiervoor. Er is een hele mooie binnenstad met veel restaurantjes, en waar historische gebouwen en kathedralen te zien zijn. Er is ook een beroemd museum: Panorama Raclawicka. Voor de hele familie is er de grootste zoo van Polen met een nieuwe afdeling Afrikarium te zien. Er is ook een leerzaam en interactief museum Hydropolis. Deze gaat over alles wat met water te maken heeft. Mensen kunnen er ook een vaartocht maken op de rivier de Oder, of vanuit de kabelbaan heeft men een schitterend uitzicht over de stad. Er is ook een groot gebouw de Sky Tower waar vandaan men de hele stad kan zien. Op de zaterdagavond is een grandioze voorstelling te zien met verlichtte fonteinen. Voor de kinderen is er het leuke miniatuur museum Kolejkowo.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie