Vakantietip: Feel like a Roman

12-7-2018 door: Redactie
Een van mijn favoriete steden in Europa is Rome. Er is zoveel te zien en te beleven en werkelijk iedere straatsteen ademt historie!
maskTop
Vakantietip: Feel like a Roman
maskBottom

Afgelopen mei was ik er weer, deze keer met mijn vriendinnen. Natuurlijk heb ik ze overal mee naartoe gesleept. Om te beginnen naar het Pantheon. Want, zo luidt een Romeins gezegde, ‘wie Rome bezoekt zonder het Pantheon te hebben gezien, keert terug als een ezel’. Wij moesten er dus wel naar toe, al hadden wij als zes Zaerumsen natuurlijk niet zoveel te verliezen…

Het Pantheon maakt iedere keer indruk op mij, het is zo’n mystiek gebouw. Ik blijf het ongelooflijk vinden dat het, nu bijna 2.000 jaar later, nog zo intact is. Leuk om te weten is dat Michelangelo, de grote Renaissance-kunstenaar, zijn koepel van de Sint Pieter nèt iets kleiner maakte, uit eerbied voor de Romeinse bouwmeester van het Pantheon. Iets wat je niet zou verwachten als je ervoor staat. Vergeet vooral niet binnen onder de koepelopening te gaan staan. Wie weet heb je het geluk dat je vogelpoep op je hoofd krijgt, dan word je onsterfelijk!

Als je in Rome bent, bevind je je eigenlijk in één groot openluchtmuseum. Archeologen en kunstliefhebbers kunnen hun hartje ophalen. Maar food-liefhebbers ook! En al helemaal als je het combineert: een foodtrip met een archeologe als gids. Dat was wat wij deden. Onder het motto ‘Eat like a local, feel like a Roman’ trokken we door de straatjes van de Campo de’Fiori en genoten we van traditionele Romeinse pizza, canneloni, ricotta, pasta, limoncello, wijn en natuurlijk ‘gelato’ en espresso.

Andere ideeën die ik voor je heb zijn: een bezoekje aan de San Clemente (kerk met byzantijns mozaïek) en de San Ignazio (kerk met prachtig plafond met trompe l’oeil), een wandeling via het Capitool langs het Forum Romanum naar het indrukwekkende Colosseum, maar ook winkelen in het hippe wijkje Monti met vintage en urban winkeltjes, struinen in Trastevere, en wat wij zo grappig vonden: ’s avonds een drankje, niet op een terras, maar gewoon op straat tussen de locals. En dan heb ik nog lang niet alles genoemd… reden te meer om zelf een keer naar Rome te gaan!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie