Vakantietip: Wegdromen bij een boek

20-7-2017 door: Redactie
De mooiste reis die ik tot nu toe maakte was die waarbij ik thuis bleef. Begrijp me niet verkeerd, ik heb geen hekel aan reizen.
maskTop
Vakantietip: Wegdromen bij een boek
maskBottom

We pakken ook elk jaar wel een keertje de koffers om met auto, vliegtuig, boot of trein op vakantie te gaan, de zon in de zee te zien zakken, door prachtige steden te slenteren, andere talen te horen en mensen te kijken. Tips op dat vlak? In de lente naar Finland, aan de uitgestrekte meren staan en het winterijs al knappend horen smelten. In de zomer niet naar het loeihete Granada, omdat de frisse nevel die over de terrassen geblazen wordt het enige is dat het draaglijk maakt. Wel naar een prachtige hoeve van Limburgs Landschap, op elk moment van het jaar. Liefst met de hele familie. Het verhaal van de volledig verregende zomervakantie met de meiden naar een tenthuisje op de Wadden wordt elke familiebijeenkomst gruwelijker. Vooral het aantal en formaat van de kruipende insecten, die in de klamme stapelbedden kwamen schuilen voor de regen, groeit bij elke versie van het verhaal.

Ik zie er naar uit deze zomer te reizen in mijn hoofd. Weekje vrij, kinderen de deur uit, manlief aan het werk, dagritme op onregelmatig en…. met de neus in een boek. En nog een, en nog een enzovoort. Perfect. Prachtige verhalen waar je zelf je beeld bij maakt. Vuistdikke Scandinavische thrillers, Nederlandse literatuur ’die je gelezen moet hebben’ aangevuld met de heerlijke verhalen van Toon Tellegen en een kookboek met mooie plaatjes om al lezend ook gegeten te hebben.

Wegdromen, meegesleept worden in een verhaal en je eigen wereld erbij bedenken. De vakantiedagen vliegen om en kunnen niet mislukken. Eventueel kun je met je boek in een mooie omgeving gaan zitten en er versnaperingen bij pakken, maar is het boek echt de moeite waard dan is dat volstrekt overbodig. Stoel in de tuin en de stapel boeken binnen handbereik is voldoende. Mijn man, fysiotherapeut, voegt de wijze raad toe om elk uur even de benen te strekken. Mijn tip: zet daar een wekkertje voor. Fijne vakantie boekenwurmen!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie