Vakantietip: Zuid-Afrika

17-8-2016 door: Redactie
Ouder worden heeft ten aanzien van vakanties grote voordelen. De keuzemogelijkheden worden namelijk groter. Zolang de kinderen nog meegaan, gaan hun wensen voor. Dus vooral veel strand of campings met zwembaden en veel speelgenoten en veel lawaai en niet zoveel cultuur.
maskTop
Vakantietip: Zuid-Afrika
maskBottom

Het motto was: ‘Als zij zich vermaken, hebben wij rust’. Als kinderen niet meer meegaan hoeft dat niet meer, maar het mag wel. Er zijn meer keuzemogelijkheden: sportieve reizen, culturele bestemmingen, andere continenten en verre landen met veel of weinig andere toeristen. Een paar jaar geleden hebben Henk Kemperman en zijn partner een dergelijke reis door Zuid-Afrika gemaakt. Een reis, die zeer veel indruk heeft gemaakt en waar ze nog steeds met een voldaan gevoel op terugkijken.

Uiteraard was er de prachtige natuur met ongekend weidse vergezichten en de bijzondere locaties als het zuidelijkste puntje (‘Kaap die Goeie Hoop’) en de wildparken. “De gidsen in die parken sloven zich echt uit om ‘hun’ passagiers in de landrover de ‘grote vier’ van dichtbij te laten zien. Olifanten zijn ook hier van dichtbij te bekijken in dierentuinen, maar grote kudde Afrikaanse olifanten zien oversteken vlak voor de auto is echt een bijzondere ervaring. Net zoals een troep leeuwen, die op enige tientallen meters ligt te slapen. Je weet dat ze wel doorvoed zijn en dat de chauffeur een pistool op de stoel heeft liggen, maar de spanning is er niet minder om.”
En dan uiteraard de bijzondere geschiedenis van het land, die overal zichtbaar en voelbaar is. Zoals bij het trekkersmonument en op Robbeneiland bij de cellen van Nelson Mandela en zijn medegevangenen, maar ook bij de vele marktkraampjes langs de weg. “Ik had alles al zo vaak gezien in publicaties en er over gelezen in boeken, maar live heeft dat veel meer impact. Daar werden wij stil van.
De townships zijn grote oppervlaktes met eindeloze golfplaten, waaronder mensen dicht op elkaar wonen. Een georganiseerde wandeling door zo’n wijk maakte veel indruk vanwege de vele scherpe tegenstellingen. Zo hingen voor die vaak smerige onderkomens hagelwitte overhemden aan de lijn. Hoe krijg je die zo spierwit in zo´n omgeving? Of een dame, die uit een taxi stapt in een keurige bedrijfskleding van een hotel en begroet wordt door haar kinderen op blote voeten. Voor ons een groot contrast, maar hoe combineert zij die twee werelden? Zuid-Afrika, een aanrader voor een mooie, waardevolle vakantie, is de lange vliegreis meer dan waard.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie