Natuurlijk een gezonde gemeente

1-3-2018 door: Redactie
“In de ene helft van ons leven offeren we ons op om geld te verdienen, in de andere offeren we geld om weer gezond te worden. En al die tijd gaan gezondheid en leven er zachtjesaan vandoor.” (Voltaire)

Onderzoek heeft uitgewezen dat de natuur één van de meest betrouwbare ‘impulsen’ biedt om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren. Ons leven wordt steeds drukker en hectischer. Er gaat niets door als we niet erbij zijn (denken we). We nemen amper meer de tijd om even echt te ontspannen. En als de stress eenmaal heeft toegeslagen dan zoeken we onze heil in allerlei middeltjes. Maar de oplossing ligt vaak binnen handbereik: de natuur! Horst aan de Maas zou zich zodanig moeten profileren dat wonen, leren, werken, recreëren en natuur nog beter hand in hand gaan.

Het gebied rond de Midden Peelweg biedt geweldige mogelijkheden om te onthaasten. Enerzijds door het gebruik van de mooie natuur die onze gemeente rijk is, en anderzijds door het unieke concept van intensieve recreatievoorzieningen die hier zijn geconcentreerd. Door in te zetten op het behoud en de versterking van alle waarden in dit gebied, kan ervoor worden gezorgd dat iedereen op zijn eigen manier optimaal kan genieten van het moois dat onze gemeente te bieden heeft. Immers, wat is er nou mooier dan de deur uit te gaan, een wandeling te maken en de dieren in het veld te zien grazen en de sterrenhemel te kunnen bewonderen? Naast alle hectiek moeten we deze rustmomenten in de natuur koesteren.

Een gezonde regio. Gewoon. Doen.

Jacqueline Beusmans,

VVD Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie