VVD presenteert verkiezingsprogramma

18-1-2018 door: Redactie
VVD Horst aan de Maas heeft op donderdag 11 januari het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart bekendgemaakt. Het verkiezingsthema van de partij luidt ‘Gewoon. Doen.’

Volgens lijsttrekker Peter Elbers staat een aantal thema’s centraal in het programma. “Gezond leven, ruimte voor eigen initiatief waar iedereen aan meedoet en aandacht voor zorg zijn kernthema’s. Maar ook veiligheid, ondernemerschap en een effectieve gemeentelijke organisatie”, aldus Elbers. Binnen het thema gezondheid geeft de VVD onder andere aan zich in te willen zetten voor het slagen van de Gezondste Regio 2025. Ook heeft de partij het plan om een milieustation te realiseren in de gemeente Horst aan de Maas, met daarin een helder afvalstoffenbeleid, om iedereen op een verantwoorde manier het afval in te laten leveren. “Zo kunnen bewoners zelf het moment kiezen waarop ze het afval inleveren. Bij dat milieustation kunnen ze alle soorten afval kwijt, van regulier afval, glas en papier tot chemisch afval en blikwerk”, licht Elbers toe. Ook problemen die in de kernen leven worden genoemd in het programma. Zo wil de VVD dat zwembad De Berkel blijft en wordt opgeknapt naar huidige maatstaven. “Zwembad De Berkel heeft een opknapbeurt nodig, zodat het voldoet aan alle regels op gebieden als de kwaliteit van het water en de veiligheid. Maar als dit gebeurd is, kan het bad nog jaren mee en is in Afslag10 geen nieuw zwembad nodig.” Verder pleit de partij voor een onderzoek naar de verkeersproblematiek op de N554 in Meerlo en Tienray en geeft ze in het programma aan op zoek te willen gaan naar een geschikte locatie voor een zonnepark, iets waar in Melderslo veel ophef over is geweest. “Zo’n park komt zeker niet op kostbare landbouwgrond, maar wel op bijvoorbeeld bestaande gebouwen op industrieterreinen”, staat in het programma.

Andere punten die de partij nog aanstipt in het programma zijn onder andere de vermindering van sociale huurwoningen en de uitbreiding van koopwoningen in de gemeente. Ook benadrukt de VVD dat migranten moeten integreren in de gemeente en dat cultuurhistorische evenementen als de Sinterklaasintocht, kermissen en Vastelaovend behouden moeten blijven.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie