Twee prijswinnaars bij toneelprijs ''t Muulke

21-6-2012 door: Redactie
Toneelvereniging Grikon uit Griendtsveen en Theater Kleinkunst uit Grubbenvorst zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de toneelprijs ´t Muulke.

Grikon mocht de prijs voor de beste voorstelling mee naar huis nemen, terwijl Bos Op Je Pad, dat in samenwerking met de Vrije Spelers uit America tot stand kwam, werd beloond met ´t Muulke voor het beste initiatief.

Met negen nominaties voor toneelverenigingen uit Horst aan de Maas was de kans groot dat tenminste één ervan werd verzilverd. Uiteindelijk gingen twee verenigingen met een Muulke aan de haal. Het toneelstuk ‘Het Spaarvarken’ dat onder regie van Gerrie Abels werd uitgevoerd door Grikon uit Griendtsveen sleepte een Muulke voor de beste voorstelling in de wacht. Volgens het juryrapport was Het Spaarvarken een verrassende, komische en gedurfde voorstelling en een genot voor iedere toeschouwer. De vrijwel volledige cast nam vol trots de toneelprijs in ontvangst. Voor Bos Op Je Pad mochten Kitty Korebrits en Rutger Kessels van Theater Kleinkunst uit Grubbenvorst het podium van het Munttheater op.

Zij ontvingen ´t Muulke voor het beste initiatief. In samenwerking met de Vrije Spelers uit America en Staatsbosbeheer voerden de acteurs van Theater Kleinkunst het stuk uit in de Schadijkse Bossen in Meterik. Bijzonder detail is dat de spelers van Theater Kleinkunst een verstandelijke beperking hebben.

Het rapport van de jury meldt dat de samenwerking tussen Theater Kleinkunst en de Vrije Spelers heel goed werkt.

Verder is het volgens de jury een uniek project dat op alle fronten raakt. De volledige juryrapporten zijn na te lezen op www.lfatoneel.nl

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie