Trots op onze gemeente

5-4-2018 door: Redactie
Ik ben van mening dat we het in Horst aan de Maas heel goed doen met z’n allen. Uiteraard is bijsturen noodzakelijk, maar we kunnen trots en tevreden zijn op onze prachtige gemeente.

Het toerisme neemt een grotere rol in en steeds meer mensen weten Horst aan de Maas met haar mooie kernen te vinden. We hebben een bruisend Horst-centrum met goede winkelvoorzieningen en een divers aanbod aan uitgaansgelegenheden. Daarnaast de verrassend mooie kleine kernen verbonden door een groot fiets- en wandelnetwerk door het uitgestrekte buitengebied maakt de gemeente Horst aan de Maas uniek. Zowel de eigen inwoners als de toeristen voelen zich prettig en veilig. De vele ondernemers en verenigingen, de grote spelers maar ook de kleintjes zorgen voor werkgelegenheid en veel mensen zijn als vrijwilliger actief. Ze slaan verbindingen met elkaar en zorgen voor kruisbestuiving. Er wordt naar elkaar geluisterd, men leert van elkaar en helpt elkaar.

Het zijn uiteindelijk de inwoners zelf die het gevoel en de beleving compleet maken. Juist daarom moeten we blijven luisteren naar deze inwoners en zorgen dat ze zich betrokken blijven voelen. Om een rustige, betrouwbare en standvastige koers aan te houden moet je naar argumenten luisteren en niet uit
sentiment of emotie handelen. Uitgaan van gelijkwaardigheid en zorgen voor transparantie, dan is er vertrouwen en blijf je in rustig vaarwater.

Trots zijn op wat we hebben, dat uitstralen en koesteren. Daarnaast het gesprek aan blijven gaan met elkaar zodat we bij kunnen sturen en innoveren daar waar nodig.

Bianca van den Berg,
raadslid Essentie Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie