Tijd voor muziek in Melderslo

10-11-2011 door: Redactie
De muziekverenigingen van Tienray en Melderslo organiseren samen op zaterdag 26 november de avondvullende show It’s Music Time. “Het wordt heel anders dan onze normale concerten”, vindt Pierre Gubbels van de organisatie. Het komt niet vaak voor dat ze voor 500 man publiek optreden. “En het repertoire is heel anders. Het is echt een showconcert. Het is geen klassieke muziek, maar er komen wel veel klassiekers langs.”
maskTop
Tijd voor muziek in Melderslo
maskBottom

Al een jaar zijn de muziekverenigingen bezig met de voorbereidingen en sinds het voorjaar zijn de fanfares, de drumband en de artiesten al aan het repeteren. Voor de show zocht de organisatie zangers en zangeressen uit eigen regio, maar ook uit het buitenland. “We wilden juist een keer niet de ervaren fanfarezangers maar jong talent”, zegt Pierre. Een voorbeeld daarvan is de 13-jarige Eva Wijnen uit Melderslo. “Ik vond het leuk dat ze me vroegen. Ik wist eigenlijk niet eens dat het georganiseerd werd. Vooral de up-tempomuziek vind ik leuk”, zegt ze. Ook zangeressen Lotte Spreeuwenberg en Claire de Swart hebben er zin in.

“Het concert is ontzettend gevarieerd”, vertelt Lotte. “Het is echt een show, heel iets anders dan wat men van een fanfare verwacht. We brengen muziek van Caro Emerald tot Guns ’n Roses.” Claire de Swart zingt en doet met de drumband mee. “De drumband heeft een show met veel black light, dat wordt kei vet. Er zit veel beweging in en het is een hele show. Alleen zijn niet alle mannen van de drumband even lenig”, lachen de meiden.

Eva zingt een Frans liedje van Les Poppies. “Frankrijk is ook echt mijn ding”, zegt ze met om haar nek een ketting met een Eiffeltorentje. Haar lerares Frans geeft haar extra uitspraakles voor het concert. “We vonden haar net te jong voor voulez-vous couchez avec moi”, lacht Pierre. “Dat laten we maar aan de oudere dames over.” Dat Eva een talentje is, daar is iedereen het wel over eens. Eva zelf is bescheiden. Toch gaat ze binnenkort meedoen aan The Voice Kids. “En als ze dan in de finale komt gaan we er met z’n allen heen.” Hoewel Eva dat nog niet ziet gebeuren, is Pierre al helemaal overtuigd. “Niet zo bescheiden, meisje, dat komt wel goed.”

“Alles is gericht op show en zang. De fanfare is bij deze show vooral ondersteunend”, zegt Pierre. Daar heeft de organisatie zich ook op gericht, met een professionele licht- en geluidsinstallatie. “Daarvoor hebben we ook een generator moeten huren, want de stroom hier zou net wel of net niet genoeg zijn. De zaal is natuurlijk ook niet als concertzaal gebouwd. Maar we willen dat mensen als ze weggaan zeggen dat ’t in een concertzaal niet beter had geklonken”, zegt Pierre. De Zwingel wordt voor de gelegenheid dan ook aardig verbouwd. Er komt een extra bühne op het podium, nog eentje ervoor en er komt een tribune. Alles is tot in de puntjes geregeld. De artiesten mogen ’als echte diva’s’ bij een sponsor kleding uitzoeken. “Dat is wel ruig”, vindt Eva.

Over de grote finale van de show wil geen van de muzikanten nog iets kwijt. Dat blijft een verrassing, al gaan ze er allemaal vanuit dat iedereen zal gaan meezingen en meeklappen. “Het hoeft zeker niet stil te zijn in de zaal, het is meer als een popconcert of een gezellige uitgaansavond”, hoopt Lotte. Op de site van de muziekvereniging staan YouTube-filmpjes met de liedjes. “Maar dat zijn voorproefjes, wij spelen natuurlijk mooier”, lacht Pierre.

Kaartjes zijn nog te koop bij de Spar in Melderslo en bij Modehuis Cruysberg en Café ’t Pleintje in Tienray.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie