Teleurstelling over afketsen station Grubbenvorst

26-4-2017 door: Redactie
Gedeputeerde Hubert Mackus van provincie Limburg wil de plannen voor het station in Grubbenvorst schrappen om zo een tekort van 14 miljoen euro in de begroting van de Maaslijn te dichten. “Ontzettend teleurstellend”, aldus wethouder Paul Driessen van gemeente Horst aan de Maas.
maskTop
Teleurstelling over afketsen station Grubbenvorst
maskBottom

De Gedeputeerde Staten hebben deze maand een aantal wijzigingen in de plannen voor de Maaslijn tussen Roermond en Venlo voorgesteld. De provincie startte in 2012 een traject ov de lijn te verbeteren met het oog op het toegenomen aantal reizigers en een snellere en betere verbinding met Duitsland en België. Ook wordt de Maaslijn geëlektrificeerd en was er het plan om een station in Grubbenvorst te realiseren voor een betere bereikbaarheid van het dorp en het naastgelegen Greenport Venlo.

Vanwege een kleinere bijdrage van het Rijk en doordat er meer stukken spoor een elektrische bovenleiding moeten krijgen dan vooraf gedacht, zit de provincie met een gat in de begroting van 14 miljoen euro. De plannen voor nieuwe stations in Grubbenvorst, Haelen en Baexem worden daarom geschrapt. Wel blijft het realiseren van een station in Grubbenvorst onderdeel van de toekomstplannen van de provincie.

Hoewel de Provinciale Staten nog moeten besluiten over het plan van Mackus, lijken de plannen voor het station nu echt van de baan, aldus wethouder Driessen. “Heel erg jammer”, vindt hij. “Zeker omdat we al heel ver waren in het proces en de plannen breed gedragen werden onder de inwoners. Wij gingen er als gemeente vol voor en dan is het heel teleurstellend om te horen dat het niet door gaat.” Dat de provincie wat financiële problemen had bij het spoorproject was bekend bij de gemeente. “Maar dat daardoor de komst van het station in Grubbenvorst in gevaar zou komen, hoorden we vorige week pas.”

De gemeente gaat in gesprek met provincie Limburg en hun vervoerspartners om ook zonder station toch te zorgen voor een goede ontsluiting van het gebied rond Grubbenvorst en Greenport Venlo.

Informatiebijeenkomst
Samen met provincie Limburg organiseert gemeente Horst aan de Maas op maandag 8 mei een informatiebijeenkomst over de situatie rondom het station voor omwonenden en andere geïnteresseerden. Deze avond vindt plaats in MFC ’t Haeren in Grubbenvorst om 20.30 uur.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie