Superboon van Meerlose Rens bij Wereldpaviljoen

9-8-2017 door: Redactie
Twee maanden geleden bezocht Rens Wijnhoven (8) uit Meerlo met zijn buurvrouw Hermien Lenders het Wereldpaviljoen in Steyl. Hij kreeg daar, net als alle andere kinderen, een bekertje mee met een boon erin. Die boon is nu uitgegroeid tot een plant van ruim 2,5 meter.
maskTop
Superboon van Meerlose Rens bij Wereldpaviljoen
maskBottom

“Ik heb in het Wereldpaviljoen een bekertje met potgrond en daarin één witte boon gekregen. Die hebben we geplant in de volkstuin van mijn vader en opa in Meerlo”, vertelt de achtjarige Rens Wijnhoven uit Meerlo. Trots poseert hij bij zijn bonenstruik die tegen een draad aan groeit. De plant is in twee maanden uitgegroeid tot een hoogte van 254 centimeter en geeft heel wat bonen.

Zoals alle kinderen kreeg Rens bij de cacaoplantage op het Wereldpaviljoen in Steyl uitleg over cacaobonen en de oogst daarvan in Nicaragua. Om de jeugdige bezoekers ook liefde bij te brengen voor planten krijgen ze een klein bekertje mee naar huis. Daarin zit potgrond en één of twee witte bonen. De idee is dat de kinderen thuis het bonenplantje verzorgen, zien groeien en uiteindelijk zelf enkele bonen kunnen plukken. De bonenstruik van Rens is waarschijnlijk de allergrootste bonenstruik die één boontje van het Wereldpaviljoen in Steyl heeft opgeleverd.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie