'We blijven nog wel een tijdje doorgaan'

31-5-2018 door: Redactie
Ontspanningsvereniging Sterren Boys uit Horst viert zaterdag 2 juni het 40-jarig jubileum. De voetbal-toernooien zijn intussen ingeruild voor de biljartcompetities, maar voor de rest is bijna alles hetzelfde gebleven. “De contributie is al 40 jaar hetzelfde.”
maskTop
'We blijven nog wel een tijdje doorgaan'
maskBottom
Sterren Boys tijdens het 35-jarig bestaan, Thei Aarts ontbreekt op de foto

“Op 24 juni 1979 speelden we ons eerste toernooi”, zegt voorzitter Frans Josten (66) met een blik in de zwarte map die het archief van de vereniging vormt. “Dat was tegen de Paradijsvogels uit Melderslo”, weet Ger Manders (68) nog. Samen met Stef Kuijpers (61) en Geert Peters (60) zijn beiden al vanaf het begin bij de club betrokken. “Alleen dat eerste toernooi heb ik niet meegemaakt”, lacht penningmeester Stef, “toen moest ik werken.” De Sterren Boys werd opgericht aan de tap van kastelein Jan van der Sterren, die aan de Herstraat een café beheerde. “Wij waren bijna allemaal lid van voetbalvereniging Wittenhorst en hij kwam met het idee om een voetbalteam op te richten zodat we ook in de zomermaanden competitie konden spelen. We zijn dus naar hem vernoemd en niet omdat we zulke sterren waren.” Manders: “In die jaren zijn veel cafévoetbalteams ontstaan, we zijn één van de weinige in Horst die nog elke week een activiteit hebben.”

In 1980 werd er naast voetbal, ook gestart met een biljartcompetitie. Dat zijn echter niet de enige twee sporten waar de leden zich mee bezighielden. Er werd meegedaan aan volleybal- en tafeltennistoernooien en ze organiseerden zelf de Horster kampioenschappen kaarten. Dames mochten officieel geen lid worden van de club, al mochten ze wel meedoen aan de activiteiten. Daarnaast vonden er ook uitwisselingen plaats met andere teams, zoals Galoupe uit Gulpen. Al bleek het spelen daar nogal een uitdaging. “Daar speelden ze op een heel schuin veld. Dat was lastig voetballen”, zegt Kuijpers. Ook was er een uitwisseling met tafeltennisvereniging Irene uit Tilburg. Josten: “Tijdens ons 10-jarig bestaan kwamen zij bij ons op bezoek. Waar onze speltafels waren, vroegen ze zich af. Ze meenden dat wij een echte tafeltennisvereniging waren.”

De viering van het 10-jarig bestaan is sowieso een gebeurtenis waar nog steeds over gepraat wordt. “’s Avonds hadden we een optreden van de band Mash. Naast ons in de zaal was een bruiloft. De gasten stonden te dringen in de deuropening omdat het bij ons veel gezelliger was”, lacht Josten. Ook werd ter gelegenheid van het jubileum het clublied gepresenteerd, geschreven door Hay Hesen. Andere hoogtepunten zijn onder andere de overwinningen in Venray en het feit dat de club vijf jaar op rij de eerste prijs won in de carnavalsoptocht van Horst. Dieptepunten waren ook, vertelt Josten. “Zo hebben we helaas van enkele leden te vroeg afscheid moeten nemen.”

De club telt nu nog twaalf leden. Gevoetbald wordt er niet meer, wel is er de biljartcompetitie. Kuijpers: “We biljarten op vrijdag. Een goede manier om het weekend mee te starten. Ach, het is eigenlijk gewoon een alibi om naar de kroeg te gaan. De contributie is ook al 40 jaar hetzelfde, we zijn alleen van guldens naar euro’s gegaan.” “En we zijn van plan nog wel een tijdje door te gaan”, voegt Josten toe. Kuijpers: “Al moeten we met de rollator gaan biljarten.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie