'Dat recht hebben we gekregen'

8-3-2018 door: Redactie
Wordt het CDA, SP of toch nieuwkomer VVD? Op woensdag 21 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en mogen ook de inwoners van Horst aan de Maas hun stem geven. Hebben zij hun keuze al gemaakt? HALLO Horst aan de Maas ging de straat op om het uit te zoeken.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Toos Cuijpers (58) uit Grubbenvorst weet in ieder geval wel al zeker dat ze gaat stemmen. “Dat recht hebben we gekregen en daar ga ik ook zeker gebruik van maken.” Op wie en wat ze precies gaat stemmen weet ze alleen nog niet. “Ik kijk momenteel veel op de borden langs de weg, om daar inspiratie van op te doen. Laatst zag ik wel iemand die ik kende, dus ik denk dat ik toch maar die richting op ga. Anders zou ik het ook niet weten.”

Ook Frans Douven (64) uit Kronenberg is er zeker van dat hij gaat stemmen. “Dat ik ga stemmen, weet ik 100 procent zeker. Op dit moment heb ik alleen nog geen idee op wie.” Op de vraag hoe dit kan, heeft Frans een duidelijk antwoord. “Ik heb me eigenlijk nog helemaal niet verdiept en ik weet ook nog niet zeker of ik dat ga doen. Hoe je de politiek ook aanpakt, het loopt toch altijd anders dan je zou willen.” Hoe hij het dan wel gaat aanpakken weet hij nog niet. “Natuurlijk, heb ik wel borden zien hangen, maar een echt idee heb ik nog niet.”

Jan Huijs (79) uit Broekhuizen is ook een groot voorstander van stemmen. “Ik vind het heel erg belangrijk dat mensen gaan stemmen, vooral voor de lokale politiek. Mensen moeten hierbij zo veel mogelijk bij betrokken worden.” Jan weet al waar zijn stem heengaat. “Net zoals voorgaande jaren heb ik een erg duidelijk idee over wat ik wil gaan stemmen. Dit jaar is dat idee alleen helemaal veranderd.” Eigenlijk stemde Jan altijd op CDA, maar sinds dit jaar heeft hij toch besloten om op een andere partij te stemmen. “Mijn ideeën zijn toch wel wat bijgesteld merk ik, daarom stem ik dit jaar anders.”

Dat de meeste mensen toch wel gaan stemmen, is duidelijk. Zo ook Elbert Joosten (57) uit Meterik. “Ik vind dat je mee moet praten over de dingen die je zelf aangaan en om je heen gebeuren. Je kan wel gezellig aan de tap zitten praten over wat er allemaal voor problemen zijn, maar je kan er ook zelf wat aan gaan doen. Dan kan je mee gaan of tenminste je stem laten horen. Mijn stem gaat naar het CDA. Zelf heb ik 10 jaar in de gemeenteraad gezeten voor die partij, dus de keuze is heel erg snel gemaakt.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie