Station Grubbenvorst gaat definitief niet door

1-3-2018 door: Redactie
Het station in Grubbenvorst gaat definitief niet door meldt provincie Limburg. Reden dat het station niet doorgaat is het tekort aan financiële middelen.

Door financiële tegenvallers ontstond er in de realisatie van het station in Grubbenvorst een tekort van 10,7 miljoen euro. Het Limburgs Parlement was bereid om dit tekort deels aan te vullen. De voorwaarde hiervoor was wel dat de Tweede Kamer ook met een aanzienlijk bedrag over de brug zou komen. In de Tweede Kamer bleek eind november echter dat daar geen meerderheid voor was. Wel werd er een motie aangenomen waarin de staatssecretaris werd verzocht in gesprek te gaan met de betrokken partijen. Vorige week bleek dat de staatssecretaris niet met meer geld over de brug wil komen.

Het definitief schrappen van het station is een grote teleurstelling voor de werkgroep Station Grubbenvorst-Greenport-Venlo.Nu. “Wij van de actiegroep zijn natuurlijk alles behalve blij met het nieuws”, zegt woordvoerder Piet Seegers. “Als ze vanaf het begin duidelijker waren geweest, hadden we misschien meer van het idee af kunnen zien. Nu kregen we het pas zo laat te horen dat iedereen er al vanuit ging dat het er ging komen en was de teleurstelling vele malen groter.” Ook PvdA-lid en inwoner van Grubbenvorst Richard van der Weegen is niet te spreken over het nieuws. “Begin 2017 is naar de inwoners van Grubbenvorst toe geen enkel voorbehoud gemaakt voor het station. Over een paar jaar zou de eerste trein er stoppen. Als een donderslag bij heldere hemel kwam in het voorjaar van 2017 het bericht dat het station niet door zou gaan. Ik heb er in de raad en via de werkgroep station Grubbenvorst-Greenport-Venlo.Nu
alles aan gedaan om het station toch gerealiseerd te krijgen.

Tot begin vorige week zag het er goed uit. Er leek een opening te zijn om extra geld op tafel te leggen. Totdat bleek dat er miljoenen extra tekort waren. Station Grubbenvorst lijkt voor nu een gepasseerd station. Een gemiste kans voor dorp, Greenport, regio en de campus.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie