Besluit station Grubbenvorst ­uitgesteld

19-5-2017 door: Redactie
Provinciale Staten van provincie Limburg hebben het besluit rondom het station in Grubbenvorst op de lange baan geschoven. Wethouder Paul Driessen van gemeente Horst aan de Maas is blij dat de komst van het station niet helemaal van tafel is.

Gedeputeerde Hubert Mackus van provincie Limburg maakte enkele weken geleden bekend dat er een tekort van 14 miljoen euro is op het gehele Maaslijn-project, waar ook station Grubbenvorst deel van uitmaakt. Totale kosten werden geschat op 164 miljoen euro, waarvan 36 miljoen bestemd was voor het station en de aanleg van dubbelspoor. Vanwege een kleinere bijdrage van het Rijk en doordat er meer stukken spoor een elektrische bovenleiding moeten krijgen dan vooraf gedacht, is er een gat in de begroting van 14 miljoen euro. Tijdens een bewonersavond vorige week bleek dat de inwoners van Grubbenvorst niet blij zijn met de wijziging in de plannen. Ook wethouder Driessen liet al eerder weten erg teleurgesteld te zijn. Hij is daarom blij dat Provinciale Staten hebben gezegd nu nog geen besluit te willen nemen. Eerst moet duidelijk worden wat de gevolgen zijn voor de ontwikkelingen in het Greenport-gebied.

Driessen: “We hebben afgesproken binnenkort met de provincie om de tafel te gaan zitten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Misschien zijn er andere partijen die nog mee willen dragen aan de kosten of kunnen we nog gaan lobbyen bij het ministerie. Ook gaan we praten met gemeente Venlo en Greenport Venlo. Wat ons betreft komt het station er in elk geval nog steeds.”

Disclaimer | CopyrightŠ 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie