Spruitjes

29-3-2018 door: Redactie
Als we allemaal heel eerlijk zijn, is er niemand die oprecht toegeeft dat hij of zij een groot liefhebber is van spruitjes. Nooit geweest en nooit geworden. Toch is het één van de gezondste groente waar we veelal op jonge leeftijd het gevecht mee aan gaan.

Ik ben er van overtuigd dat op basis van dit gevecht de hele wereld in twee groepen mensen te verdelen is. Enerzijds heb je de mensen die alleen bij het woord ‘spruitjes’ in elkaar knijpen en diverse neigingen tot kokhalzen moeten bedwingen. Zodra moeder aankondigde dat er spruitjes geserveerd werden, kropen ze als klein kind in een harnas. Klaar voor het gevecht om er maar alles aan te doen ze niet te hoeven eten. Hoe gezond ze ook zijn, het smaakt nergens naar en dus beginnen we er niet aan. Uiteindelijk kregen ze het dan voor elkaar dat ze de groente niet hoefde te eten, of zelfs een alternatief kregen aangeboden.

Anderzijds zijn er de mensen die braaf deze spruitjes opaten. Hoe smerig of smakeloos ze ook zijn, het maakt niet uit, ze werden gegeten. Moeder heeft hier voor gewerkt, het is niet vanzelfsprekend en nog gezond ook. Het kost wat, maar je krijgt er ook wat voor terug. Zonder namen te noemen ben ik er van overtuigd dat iedereen wel mensen weet te plaatsen in deze hokjes. Een bonuscategorie is te vinden in de mensen die de spruitjes voorzagen van bijvoorbeeld een kaassausje, zodat ze er zelf iets leuks of lekkers van maakten. Goed of fout bestaat hierin echter niet, want dat is hoe het nu eenmaal met politiek werkt. Zei ik politiek? Ik bedoel natuurlijk spruitjes.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie