Sportimpuls voor Afslag10

27-7-2017 door: Redactie
Het samenwerkingsverband Afslag10 heeft een Sportimpulssubsidie van 71.500 euro gekregen. Dit bedrag wordt gebruikt om volwassenen en ouderen aan het bewegen te krijgen.

Van de mensen boven de 40 jaar in Horst aan de Maas beweegt meer dan 60 procent te weinig, gebaseerd op de norm Gezond Bewegen, aldus Afslag 10. De doelstelling van de organisatie is om juist deze groep te bereiken en te motiveren om meer actief te gaan bewegen. Hierbij wordt vooral gekeken naar de behoeften en ideeën van deze doelgroep. Daarom gaan de sportaanbieders in Afslag10 een laagdrempelig sport- en beweegaanbod creëren in de vorm van activiteiten, modules en flexibele lidmaatschappen. “Als Afslag10 willen we tenslotte dat iedereen actief meedoet, als ­gebruiker, aanbieder of vrijwilliger.”

Samenwerking tussen sport­verenigingen, gemeente, onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en zorg, staat voor Afslag10 centraal. “Deze Sportimpuls, met een looptijd van twee jaar, wordt dus ook breed gedragen door de verenigingen en bedrijven binnen Afslag10. Het project wordt ondersteund door Huis voor de Sport Limburg. Door deze Sportimpuls toe te passen in Afslag10 kunnen we de aanwezige voorzieningen beter benutten, versterken we de sociale structuur en daarmee de leefbaarheid in Horst aan de Maas. Samen gaan we zo weer een stap richting de Gezondste regio 2025.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie