Spinningmarathon voor Duchenne Heroes 2013

22-6-2013 door: Redactie
In een drie uur durende marathon is zaterdagochtend 22 juni in totaal 412,50 euro opgehaald tijdens een spinningmarathon bij anco lifestyle center in Horst. Het geld komt geheel ten goede aan Duchenne Heroes. Een wielerwedstrijd over 700 kilometer, die in september op het programma staat. 450 fietsers nemen dan deel aan de tocht van Noord-Frankrijk naar Nijmegen. Initiatiefnemer Ruud van Mil uit Horst is een fanatiek sporter en heeft Patrick Bierens, directeur en eigenaar van het lifestylecenter gevraagd om samen het idee op te pakken.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Ruud fiets in september zelf ook mee. In een groep van vier deelnemers draagt hij zijn steentje bij: "We moeten zorgen voor minimaal 10.000 euro aan sponsorgeld om straks mee te mogen doen aan de zevendaagse tocht. Het lijkt weinig om 100 kilometer per dag te rijden, maar het is een pittige wedstrijd", aldus Ruud. "We fietsen dwars door de Ardennen en daar heb je fikse hoogteverschillen."

Het idee voor de spinningmarathon is ontstaan tijdens zijn werkzaamheden in een fietsenspeciaalzaak in Boxmeer. "Drie klanten waren op zoek naar en monteur en een vierde deelnemer. Als ik meedoe, dan fiets ik mee en ga ik niet alleen mee als monteur", zegt Van Mil.

De achtste editie van Duchenne Heroes is van 15 tot en met 21 september 2013.  Inmiddels is 758.601 euro opgehaald.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie