Spellenochtend op Lambertusplein

26-4-2017 door: Redactie
Het Lambertusplein in Horst stond op zaterdagmorgen 22 april helemaal in het teken van G-sport. Spellen als volleybal, voetbal en hockey werden gespeeld door mensen met een beperking van sportverenigingen uit de gemeente Horst aan de Maas.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Het sportevenement is een samenwerking tussen gemeente Horst aan de Maas, RKsv Wittenhorst, Hovoc Horst en Hockey Club Horst. Roel Krauth beweegcoach bij Sport aan de Maas kwam met het idee. “Ik wil heel graag initiatieven voor mensen met een beperking opzetten, zo is dit idee ontstaan. Ik vind het hartstikke belangrijk dat G-sporten in de picture komen. Samen sporten is heel belangrijk. Zo komt deze groep met elkaar in contact en leren ze elkaar kennen.”

Sportevenement in toekomst uitbreiden

Krauth wil klein beginnen met het evenement. “Het is belangrijk om niet te snel te gaan. Nu hebben we een zandbak waar alle spellen op worden gespeeld. Het zijn ook maar een paar uurtjes. Maar in de toekomst lijkt het mij superleuk om dit sportevenement uit te breiden. Misschien een hele dag met allerlei spellen in het centrum van Horst voor mensen met een beperking.”

Voorzitter van het festival Funpop, Thijs Rutten, kwam ook even langs om te kijken naar de sporters. Misschien dat er een samenwerking mogelijk is tussen beide partijen. “Als ik alles bekijk, is dit een perfect iets wat op Funpop past”, zegt de voorzitter. “Je ziet ook gewoon dat ze allemaal ontzettend veel plezier hebben. Maar je moet oppassen dat je het niet té serieus aanpakt. Er moet een duidelijke grens zichtbaar zijn tussen amateurniveau en een serieus toernooi. Goed dat het bij dit evenement zichtbaar is, maar als je het wilt uitbreiden moet je hier rekening mee houden.”

Langs het veld staan verschillende toeschouwers de sporters aan te moedigen. Ria Keijsers en Wilma Rutten zijn daar twee van. “We zijn vandaag een dagje aan het shoppen met z’n tweeën en kwamen toevallig deze zandbak tegen”, zegt Ria. “Toen waren we wel nieuwsgierig en zijn we gaan kijken. Wat een super evenement. Het is prachtig om te zien dat verstandelijk beperkten zoveel plezier hebben. Onderling zie je ook dat het goed gaat en dat ze allemaal willen winnen.”

Sportief zijn is de enige regel

Voor Krauth is dat punt van belang. “Het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft. We willen ons aan zo weinig mogelijk regels houden. Eigenlijk is sportief zijn de enige regel. Tot nu toe gaat dat prima. Ik ben benieuwd hoe dat straks gaat met het hockeyen. Het zijn knotshockeysticks, daar zit een schuimkop op. Dan zullen ze elkaar wel slaan, maar dat hoort bij het spel. Dat zorg zeker voor leuke situaties.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie