Speeltuinbende test Roeffen Mart

1-9-2016 door: Redactie
Hoe toegankelijk is speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst voor kinderen met een handicap? Op zondagochtend 4 september gaat de Speeltuinbende dat testen. Het testteam van de Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap die ervoor willen zorgen dat veel meer speelplekken in Nederland toegankelijk en bespeelbaar zijn voor kinderen met een handicap.

Vanaf 11.00 uur arriveren kinderen en ouders van de Speeltuinbende in de speeltuin. Vervolgens gaan de kinderen de speeltuin testen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Ze testen niet alleen de toestellen, maar ook de paden en de faciliteiten van de speeltuin. Onder leiding van Speeltuinbendeleider Ilse van der Put worden alle ervaringen verzameld en krijgt het bestuur van de speeltuin rond 12.30 uur de ingevulde testkaart overhandigd.

Via Speeltuinbendelid Tijs Hesen uit Grubbenvorst en zijn moeder Lonneke is dit initiatief tot stand gekomen. De Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap. De Speeltuinbende werd in 2010 opgericht en is een initiatief van NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland en vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten samen kunnen spelen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie