Goud voor Wittenhorst G1 op Special Olympics

14-6-2018 door: Redactie
De dames en heren van Wittenhorst G1 voetbalteam hebben in het weekend van zaterdag 9 en zondag 10 juni in Groenlo meegedaan aan de Special Olympics. Hier hebben ze een gouden medaille weten te bemachtigen. Maandag 11 juni werden ze gehuldigd in het gemeentehuis van Horst aan de Maas.
maskTop
Goud voor Wittenhorst G1 op Special Olympics
maskBottom

Ongeveer 2.500 sporters kwamen naar Groenlo om hun sport uit te oefenen, waarbij 21 verschillende takken van sport vertegenwoordigd waren. Naar gelang de aard van hun handicap werden deze groepen ingedeeld in klasses. “Op zaterdag vonden de voorrondes plaats, waarbij teams zich konden plaatsen voor de hoofdrondes op zondag”, vertelt Lucie Janssen, trainster van het G-team. “Hiervan heeft ons team toen twee wedstrijden gewonnen en twee wedstrijden verloren. Er wordt dan ook gekeken naar hoe sterk en welke capaciteit de spelers hebben. Op zaterdag was er nog wel wat sprake van een klasseverschil in de teams, maar op zondag zat ons team in een poule die ze gemakkelijk kon winnen.”

De teams bestaan uit mensen met een beperking. “Dit kan zowel fysiek als verstandelijk zijn. Zo zijn er mensen die in een rolstoel meedoen aan het voetballen, maar hebben we ook iemand in ons team die hyperactief is. Daar moeten we bijvoorbeeld mee opletten dat hij niet te veel suikers binnenkrijgt. De spelers in de voorhoede van ons voetbalteam hebben bijvoorbeeld allemaal een probleem met de motoriek. Het varieert dus ontzettend, maar het leuke aan het g-voetballen is de spontaniteit van iedereen. Iedereen wordt gewaardeerd op zijn of haar eigen kunnen.” Het toernooi beschrijft ze zelf als heel gemoedelijk met een hele gezellige sfeer. “Iedereen kent iedereen en daar sta ik altijd weer van te kijken. Iedereen is heel puur, open en spontaan en dat maakt het juist zo leuk.” Twee jaar geleden wisten ze tijdens de Special Olympics ook al een gouden medaille in de wacht te slepen. (Foto: Bob Obers)

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie