Koninklijke onderschei­dingen bij Sparta'18

24-5-2018 door: Redactie
Voetbalvereniging Sparta ’18 uit Sevenum vierde zaterdag 19 mei het 100-jarig jubileum van de vereniging. De festiviteiten in zaal De Wingerd in Sevenum kregen een koninklijk tintje toen loco-burgemeester Bob Vostermans een bezoek bracht voor een Koninklijke Onderscheiding en een Koninklijke Erepenning.
maskTop
Koninklijke onderschei­dingen bij Sparta'18
maskBottom

Ook KNVB-voorzitter Michael van Praag was hierbij aanwezig. Als symbool van het respect en de waardering die koning Willem-Alexander heeft voor de verdiensten van de vereniging is aan voetbalvereniging Sparta ‘18 de Koninklijke Erepenning toegekend. De Penning werd uitgereikt door Vostermans tijdens de receptie. De voetbalvereniging is opgericht op 19 mei 1918 onder de naam SES, wat staat voor Serumse Ezels Sport. Dit werd later omgedoopt tot RKVV Sevenum, maar werd in de volksmond ‘Sparta’ genoemd.

De vereniging is grootste sportvereniging van Sevenum en ook een van de grote verenigingen van de gemeente Horst aan de Maas. Sinds 1999 zitten ze op Sportpark ’t Spansel in Sevenum, waar ze nauw samenwerken met andere gebruikers van het sportpark. Ze stellen de kantine beschikbaar voor de bridgeclub, er komen sportklassen sporten en worden door een fysiotherapeut hersteltrainingen gegeven. Ze hebben door de jaren heen goede verstandhoudingen met andere verenigingen door de gemeente weten op te bouwen. Ook hebben ze speciale aandacht voor kinderen van vluchtelingen die willen gaan sporten. Het afgelopen seizoen hebben ze de eerste twee volwassen vluchtelingen mogen verwelkomen in de seniorenteams.

Daarnaast werd voorzitter Ger van den Munckhof voor zijn verdiensten benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze werd ook uitgereikt door loco-burgermeester Vostermans, aan het einde van de receptie. De heer Van den Munckhof is vanaf 1992 actief als vrijwilliger voor de vereniging. Van 1992 tot 2002 als lid van het jeugdbestuur en vanaf 2002 als voorzitter van het hoofdbestuur en dagelijks bestuur. Hij heeft onder meer het traject geleid om het beheer van het sportpark over te nemen van de gemeente en heeft leiding gegeven aan de uitbreiding van het clubgebouw in eigen beheer. Contact met andere verenigingen staan bij de hem hoog in het vaandel. Hij wordt door Sparta ’18 omschreven als een verbinder en samenwerker, met een zeer groot netwerk en mensenkennis.
(Foto: Sjaak Verstegen)

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie