Social media x 0,5

9-8-2017 door: Redactie
Ik ben verslaafd aan mijn iPhone, hartstikke. Mijn telefoon zit zo’n beetje vastgeplakt aan mijn hand en een dag niet geappt/gesnapt/gechat is een dag niet geleefd.

Onlangs was ik op vakantie en had ik een week lang bijna geen WiFi. Ik moest extreem zuinig zijn met mijn databundel om de maand door te komen, dus ik gebruikte alleen WhatsApp. Snapchat, Facebook, Instagram en al mijn andere sociale media moest ik tijdelijk uit mijn leven verbannen. Dat deed pijn. Maar goed, ik had geen zin in een torenhoge rekening omdat ik buiten mijn databundel was gegaan, dus ik legde me er bij neer. En gek genoeg was ik al na een paar dagen gewend aan het leven met nog maar een klein deel van mijn sociale media. Ik vond het zelfs wel lekker, alleen het noodzakelijke telefoongebruik. Dagelijks een appje of wat naar het thuisfront om te laten weten dat alles oké was, maar verder niet te veel gekkigheid.

En toen kwam ik terug van vakantie en had ik een extreem volle tijdlijn op Facebook en een berg gemiste foto’s op Snapchat en Instagram. Gek genoeg had ik geen zin om alles bij te werken. Veel te vermoeiend. En opeens kon ik een Facebookmelding weerstaan, iets wat ik altijd vrij moeilijk vond. Waar ik eerst bij ieder belletje en trilletje haastig naar mijn telefoon greep, hoef ik nu niet alles meer meteen te weten en laat ik dingen wel vaker even voor wat ze zijn. Als ik een keer een fotootje op Instagram heb gemist is dat geen ramp, en mensen kunnen ook best een uurtje wachten op een reactie op hun appje. Mijn sociale mediagebruik lijkt wel gehalveerd, en ergens is dat wel een opluchting. Nu nog kijken hoe lang ik dit volhoud...

Aniek

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie