Sevenumse winkel mag ondanks bezwaar uitbreiden

2-11-2017 door: Redactie
In Sevenum mag een winkeleigenaar op De Markt ondanks protest van de omwonenden toch uitbreiden. Gemeente Horst aan de Maas heeft onlangs de bezwaren van de omwonenden na een hoorzitting van tafel geveegd.

De betreffende winkeleigenaar vroeg in april van dit jaar een vergunning aan. Daartegen werd door een zestal omwonenden bezwaar aangetekend. Omwonenden maken zich zorgen over de verkeerssituatie aan de nu al drukke Peperstraat. In de bouwplannen is namelijk een uitrit van het magazijn van de betreffende winkel richting de Peperstraat ingetekend. Volgens de bezwaarmakers houdt dit in dat de Peperstraat gebruikt zal worden als voornaamste bevoorradings- en ontsluitingsweg van het magazijn. In dat geval is er sprake van een forse toename van het verkeer, wat de doorstroming van het autoverkeer onder druk zet en voor onveilige situaties voor voetgangers kan zorgen. Ook richten omwonenden zich tegen de geluidsoverlast die kan ontstaan als de verkeersbewegingen ook in de avond- en nachtelijke uren zullen plaatsvinden.

Volgens de bezwarencommissie van de gemeente vallen de plannen binnen het bestemmingsplan. Daarom heeft de gemeente besloten om de vergunning te verlenen aan de betreffende winkeleigenaar. Wel geeft de bezwarencommissie het advies aan het College van B&W om een verkeersonderzoek uit te voeren.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie