Seismisch onderzoek in gemeente

4-1-2018 door: Redactie
Geothermie Brabant B.V voert in januari seismisch onderzoek uit in Horst aan de Maas. Met deze metingen wordt meer inzicht in de opbouw van de diepere ondergrond verkregen.

Drie achter elkaar rijdende vrachtwagens rijden hiervoor langzaam op de openbare weg. Onder deze vrachtwagens zijn trilplaten gemonteerd die kortstondig trillingen opwekken in de bodem. Met behulp van zeer gevoelige meetapparatuur (seismometers) worden de weerkaatsingen van deze trillingen vanuit de diepere ondergrond gemeten.

Door het beter in kaart brengen van de ondergrond kan een schatting gemaakt worden van de mogelijkheid om geothermie toe te passen, een deur naar een duurzame energiebron.

De werkzaamheden door de vrachtwagens vinden plaats van maandag tot en met zaterdag tussen 07.30 uur en 17.30 uur. “De aannemer die het werk uitvoert is CGG, een in dit werk gespecialiseerd bedrijf. Zij doen hun best om de overlast zo veel mogelijk te beperken”, aldus gemeente Horst aan de Maas. Kijk voor meer informatie op www.geothermiebrabant.nl voor vragen over het onderzoek kan contact worden opgenomen met 06 33 37 48 24.

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie