'Het is een persoonlijke overwinning'

17-5-2018 door: Redactie
Savannah van Eijsden uit Broekhuizen werd onlangs runner-up tijdens de Miss Teen of Limburg-verkiezing. De 17-jarige studente sloot hiermee een voor haar moeilijke periode af.
maskTop
'Het is een persoonlijke overwinning'
maskBottom

Een persoonlijke overwinning, zo omschrijft Savannah van Eijsden haar tweede plek in de Miss Teen of Limburg-verkiezing. “De scouting voor deze missverkiezing was dan ook een positieve input voor mijn zelfvertrouwen. Daar uiteindelijk te mogen ‘shinen’ in mijn prachtige jurk en dan ook nog eens first runner up te worden als Miss Teen of Limburg was voor mij een hele speciale belevenis met een dubbele betekenis”, zegt ze, terugkijkend op de finaledag op 29 april in Venlo. Op de middelbare school was Savannah namelijk het mikpunt van pesterijen. “Dit varieerde van uitschelden, bedreigen, me herhaaldelijk zeggen dat ik lelijk was en dat ik beter voor de trein kon springen ‘want niemand mag jou’, tot fake accounts aanmaken met vreselijke foto’s en commentaren op foto’s.” Dit alles leidde er uiteindelijk toe dat ze een aantal weken in een kliniek in de Belgische Ardennen doorgebracht via de jeugdhulporganisatie Yes We Can Clinics. “Daar hebben ze me fantastisch geholpen. We zaten daar met tachtig jongeren gedurende 10 weken en om de week gingen er tien naar huis en kwamen er weer tien bij. Ongelooflijk hoeveel jongeren er zijn met deze en ook andere problemen. Het werkte therapeutisch alleen al te weten dat ik zeker niet de enige was. Daarna ben ik van school veranderd en ben ik er langzaamaan weer bovenop gekrabbeld. Dit was een hele zware periode. Niet alleen voor mij maar ook voor mijn familie.”

Het meedoen aan de missverkiezing vormde een afsluiting van deze periode. Via de schoonheidsspecialiste van haar moeder werd ze gescout voor de wedstrijd. In februari was de castingdag op Kasteel Erenstein in Kerkrade. Dit was voor Miss Teen, voor deelnemers in de leeftijd van 15 tot 18 jaar en Miss Beauty of Limburg 2018 voor 18 tot 25 jaar. Uiteindelijk ging Savannah door naar de finale van Miss Teen. Voorafgaand aan de finale doorliep ze samen met de andere kandidaten een heel programma. Zo was er een trainingsweekend in Arcen waar ze onder andere dans- en catwalk lessen kregen. “Het was heel belangrijk voor de uiteindelijke finale dat je uitstekend op hoge naaldhakken moest kunnen lopen. Dat was nogal een uitdaging voor mij, maar ook voor veel andere missen. Dat leidde nog wel eens tot hilarische taferelen. De meesten van ons liepen meestal op sneakers. Dit weekend was ook een mooie gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Het was een gezellige en soms ook dolle bedoening, al die meiden bij elkaar. Van haat en nijd was geen sprake, het was een supergezellig weekend.”

Er volgde nog meer trainingsdagen en er was aandacht voor het goede doel van de verkiezing, De Linda foundation. Deze stichting wil minder bedeelde gezinnen met kinderen in Nederland een financieel handje helpen. Elke kandidaat heeft zich hiervoor ingezet. Op zondag 29 april was de uiteindelijke finale van de Miss Beauty en Miss Teen van Limburg. “Van alle finalisten werd ik uiteindelijk gekozen tot first runner up, reserve Miss Teen Limburg. Al met al een fantastische ervaring. Het was een mooie afsluiting van het verleden en een spetterend nieuw begin, het voelde als een persoonlijke overwinning. Mijn boodschap is dan ook aan alle meisjes en jongens die dit meemaken: wees sterk en geloof in jezelf. Zoek hulp en praat erover, het leven wordt weer mooi. Momenteel lacht de toekomst mij weer toe. Ik heb een fijn leven, een mooi bijbaantje bij een supermarkt in Horst en ik doe een studie bedrijfsadministratie. Hopelijk haal ik hier over twee jaar mijn diploma voor en dan kijken of ik ga werken of verder studeren, dat weet ik nog niet. Eerst maar eens proberen te slagen.”
Foto: John van Lierop

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie