Judoclub Samourai Grubbenvorst opgeheven

7-9-2017 door: Redactie
Judoclub Samourai uit Grubbenvorst is tijdens de ledenvergadering op woensdag 30 augustus na een stemming opgeheven. De overgrote meerderheid van de aanwezigen stemde voor ontbinding van de vereniging.

De commotie over het voort­bestaan van de judoclub is ontstaan na een conflict tussen de club en een aantal leden. Aan vader en zoon Gé en Bart Stappers werd hierdoor in 2013 het lidmaatschap ontzegd, maar na een rechtszaak werd dit in juni van dit jaar uiteindelijk teruggedraaid. De trainer van Samourai gaf echter aan niet te blijven als vader en zoon Stappers terug zouden keren op de mat. Omdat veel leden aangaven met de trainer mee te gaan, én de vereniging bovendien in financiële problemen was geraakt door de rechtszaak, werd er een voorstel tot ontbinding gedaan. Op woensdag 30 augustus werd hier in een ledenvergadering over gestemd. Van de 47 leden die Samourai nog had, waren er 45 aanwezig. Daarvan stemden er 39 vóór ontbinding, vijf tegen en één persoon onthield zich van stemmen.

Voorzitster Monique van Maasakker: “Uiteindelijk is het vooral zuur. Dat zo’n meningsverschil kan leiden tot het verdwijnen van een club, dat hadden we liever anders gezien.” Volgens Van Maasakker had de vereniging sowieso niet alleen kunnen blijven bestaan. “Maar dan zie je als voorzitter toch veel liever het scenario van de champagneglazen met het bestuur van de judoclub van Lottum, op een goede samensmelting.” Veel leden van Samourai gaan nu alsnog in Lottum judoën, ook de trainer, die wil kijken of er een mogelijkheid is om training te blijven geven in Grubbenvorst. Verder is tijdens de ledenvergadering ook besloten dat de overgebleven gelden van Samourai naar Lottum worden overgeheveld.

Gé Stappers: “Ik vind het triest dat het zo gelopen is. Blijkbaar willen de leden de uitspraak van de rechter niet accepteren. Ook betreur ik de houding van de trainer, die zegt te vertrekken als mijn zoon en ik terugkomen bij de vereniging.” Stappers geeft aan dat de vereniging dan misschien wel weg is, maar dat het voor hem daar niet stopt. “Met een groepje vechtsporters gaan we op zoek naar een plek in Grubbenvorst waar we weer aan de slag kunnen met judo en Brazilaans jiujitsu. Wie weet wat er van daaruit nog kan bloeien.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie