Samenwerking D66 met GroenLinks

14-9-2017 door: Redactie
De twee politieke partijen D66 en GroenLinks komen met een gezamenlijke kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in Horst aan de Maas op 21 maart 2018. Dit doen zij onder de naam D66+GroenLinks. Lijsttrekker is Jim Weijs van D66.

D66 is al jaren actief in de gemeenteraad in Horst aan de Maas. GroenLinks is daarentegen een nieuwe speler. In eerste instantie had de partij het plan om in Horst aan de Maas een eigen fractie op te zetten. Jim Weijs: “Er zijn meer partijen aan de linkerkant van het spectrum. Waarom zou je elkaar dan in de weg lopen als je ook kunt samenwerken? Zowel wij als GroenLinks stonden daarvoor open. Er zijn zeker verschillen tussen de twee partijen, maar ik denk dat de overeenkomsten groter zijn. Stel dat GroenLinks één zetel zou halen bij de komende raadsverkiezingen en D66 twee, dan is het toch beter om deze samen te voegen?” Het doel van de combinatiepartij is een plekje in de coalitie, zegt Weijs. “We willen graag meebeslissen, die ambitie is er. De grootste partij worden we niet, maar we hopen wel op meer zetels (D66 heeft nu twee raadszetels, red.). Dan worden we ook een interessante coalitiepartner. Mocht het zover komen dan sluiten we geen enkele partij uit voor samenwerking.” Weijs was al verkozen tot lijsttrekker van D66. Toen het duidelijk werd dat de twee partijen gingen samenwerken, werd al snel besloten dat het beter is wanneer iemand met politieke ervaring die functie zou invullen, aldus Weijs.

De overige plekken op de kandidatenlijst worden de komende maanden ingevuld. Het gezamenlijke verkiezingsprogramma wordt de komende tijd verder uitgewerkt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie