Samenwerken aan een stoomboot

17-11-2015 door: Redactie
Kinderen van basisschool De Kameleon in Grubbenvorst zijn samen met een groep verstandelijk gehandicapten van het Krea-Kunst atelier van Dichterbij bezig om een grote stoomboot te knutselen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Kinderen en mensen met een beperking lopen deze dinsdagmiddag 17 november in het Krea-Kunst atelier in De Baersdonck druk door elkaar heen met kranten, lijm en andere materialen voor de boot. Een groot houten geraamte wordt door middel van papier-maché beplakt met stukken krant.

“Twee middagen per week werken we aan de boot”, vertelt een van de knutselaars van Dichterbij. “Ik vind het heel gezellig om met zoveel kinderen samen te werken. Soms is het wel een beetje druk.” Het leukste om te doen vindt hij het werken met papier-maché en verf. “En het is mooi dat de boot zo groot wordt”, vertelt hij. Ook Jule, Haris en Robin uit groep 4 zijn druk bezig met het beplakken van de boot. “Hij wordt zo groot, omdat er dan lekker veel pietjes en cadeautjes inpassen”, vertelt Jule. Moeilijk vinden ze het niet, het maken van zo’n grote stoomboot. “Door de papier-maché blijft hij heel stevig”, legt Haris uit. “En het kliederen met je vingers in de lijm is het allerleukste”, voegt Jule toe.

Basisschool De Kameleon vroeg voor het grote knutselproject van groep 3 en groep 4 de de medewerking van het Krea-Kunst atelier. Sylvia Hermans en Jos van Schaik van het atelier van Dichterbij lichten de samenwerking toe: “Voor ons is vooral de integratie van onze groep in de maatschappij belangrijk. We halen de samenleving gewoon naar ons toe, dat werkt het beste”, legt Van Schaik uit. “Onze groep verstandelijk beperkten blijft lekker in hun eigen veilige omgeving en de kinderen leren op deze manier ook wat een beperking inhoudt. Zo is het voor hen ook minder bedreigend.” Hermans voegt toe: “Zoals je ziet wordt er lekker samengewerkt. Iedereen geniet, het is echt gezellig. Dat komt natuurlijk ook omdat de belevingswereld van onze groep en de leerlingen heel dicht bij elkaar ligt. In het begin kwamen de kinderen nog een beetje aarzelend binnen, maar nu zien ze het verschil al bijna niet meer.”

De kinderen en de groep van het Krea-Kunst atelier werken nog tot volgende week aan de stoomboot. Daarna komt deze als decoratie op de basisschool te staan.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie