SVEB 1 stelt teleur

6-9-2012 door: Herman Hendrix
De lang naar uitgekeken derby tussen voetbalclub SVEB en DEV eindigde terecht in een gelijkspel. Dit na een wel spannende maar voetbaltechnisch gezien teleurstellende pot voetbal.

Beide ploegen mochten hier uiteindelijk vrede mee hebben, zeker gezien het vertoonde spel want bij vlagen was het van een bedenkelijk niveau. Doordat er aan beide kanten kansen werden gemist, werd het toch nog een boeiend wedstrijd tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bus uit Venray.

SVEB begon uitstekend, al in de eerste minuut had het raak kunnen zijn, maar Dean Crompvoets miste op aangeven van Rick Tissen. Drie minuten later was het echter wel raak. Rick Tissen glipte op rechts voorbij zijn tegenstander, Dean Crompvoets was nu wel alert en tikte de voorzet binnen. In de 18e minuut pech voor de DEV doelman, hij verstapte zich en moest er met een brancard af. Opmerkelijk genoeg viel SVEB vanaf dat moment ver terug, DEV veroverde het middenveld en het initiatief en dat leverde voor rust enkele hachelijke momenten voor SVEB op. Met een kleine voorsprong voor SVEB gingen ze naar de thee.

De tweede helft begon SVEB weer uitstekend en speelde enkele kansen uit. Rick Tissen schoot in de 47e minuut net naast op aangeven van Tim Geurts en in de 56e minuut had DEV het geluk dat Rick de lat trof. Dezelfde Rick soleerde in de 60e minuut door de DEV defensie, ging recht op doel af maar werd vanachter neergelegd vlak voor zestienmetergebied. De vrije trap die er op volgde leverde niets op. DEV kwam in de 65e minuut langszij. Een mooie voorzet vanaf links werd uitstekend ingekopt. DEV kwam in de 81e minuut bijna op voorsprong maar John Tissen redde SVEB ternauwernood. Nog in dezelfde minuut kwam DEV met tien man te staan, maar dat leverde SVEB niet dat extra op waar ze nog op gehoopt hadden. Tim Geurts was er in de 92e minuut dichtbij, maar DEV’s reservedoelman pareerde weer uitstekend en stompte de bal tot hoekschop. Eindstand dus 1 – 1.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie