Muzikale SP-Top 3 op de Hiltho

12-10-2017 door: Redactie
De Hiltho vond 50 jaar geleden voor het eerst plaats. Vriendenclub de Vinylzuchtige Types verzorgde tijdens de editie van 2017 de muziek in de spiegeltent, met alleen muziek uit de jaren 60 begin jaren 70. Ze hebben diverse mensen uitgenodigd om een top drie samen te stellen uit die periode. Bij dezen de top drie van de SP gebaseerd op de drie uitgangspunten van de SP: solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid.

Op drie staat het nummer Here comes the sun uit een benefietconcert dat George Harrison samen met Ravi Shankar organiseerde in 1972 ten bate van Bangladesh. Een voorbeeld van solidariteit waaraan diverse artiesten belangeloos meededen en er veel geld opgehaald werd voor de vluchtelingen. Wereldwijd werden mensen bewustgemaakt van het vluchtelingenprobleem. Ben solidair met je medemens en de zon breekt weer door. Nummer twee is uitgekozen met het uitgangspunt menselijke waardigheid. Het nummer Eleanor Rigby in een uitvoering van Vanilla Fudge. Eleanor Rigby gaat niet alleen over haarzelf, maar ze staat model voor alle eenzame mensen in onze samenleving. Duidelijk te horen in het refrein: All the lonely people, where do they all come from? All the lonely people, where do they all belong? Wat blijft er over van de menselijke waardigheid als we vereenzamen en ook van onszelf als we geen aandacht hebben voor de eenzamen in onze samenleving?

Op nummer één, op grond van het uitgangspunt gelijkwaardigheid, het nummer Imagine van John Lennon. In 1972 gaf hij een concert in Madison Square Garden in New York waarvan de opbrengst naar een school voor
verstandelijk gehandicapte kinderen ging. Hiermee liet ook deze artiest met zijn collega’s zien: gebruik dat wat je kunt om iets te betekenen voor een ander. Stel je voor: geen oorlog, geen religie, geen grenzen en geen hebzucht. Leven met elkaar in vrede.

Frank Spreeuwenberg,
SP Horst aan de Maas

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie