Rundje um ut Hundje en Funpop slaan handen ineen

12-5-2017 Advertorial
Stiching Rundje um ut Hundje en Stichting Funpop hebben de handen ineen geslagen en gaan zich samen inzetten voor een gezonder Funpop.
maskTop
Rundje um ut Hundje en Funpop slaan handen ineen
maskBottom

Bewegen en gezondheid staan vanaf dit jaar bij Funpop hoog in het vaandel. Thijs Rutten van de Funpoporganisatie: “Ook binnen onze primaire doelgroep zien we de groei van obesitas en daarmee het belang van gezond eten en voldoende bewegen. Dat laatste is echter geen vanzelfsprekendheid. Omdat we ons festival willen blijven verbeteren, zijn we op zoek gegaan naar verbindingen, die samen met ons invulling willen geven aan dit onderwerp. Zo kwamen we hierover in contact met Stichting Rundje um ut Hundje en samen zijn we gaan brainstormen over een gezonder Funpop.” Mede door een gift van verzekeringsmaatschappij NH1618 werd het mogelijk om dit ideaal ook echt in de praktijk te brengen.

De 21e editie van Funpop, die plaatsvindtop zaterdag 20 en zondag 21 mei, wordt geopend met een ‘warming-up’ voor alle bezoekers. Verder komt er een heuse ‘beweegarena’ waarin allerlei bewegingsspellen worden gespeeld. Rutten: “Net zoals het Rundje: laagdrempelig van opzet en daarnaast ook leuk voor een groot publiek.” Studenten van het CIOS in Sittard gaan helpen om de beweegarena tot een succes te maken. Verder zullen rondom de arena heen gezonde snacks verkrijgbaar zijn. “Horst heeft een fantastisch festival binnen haar grenzen, wat we natuurlijk vooral organiseren voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Maar veel mensen weten niet dat het ook toegankelijk is voor iedereen die onze primaire doelgroep een warm hart toedraagt of die de unieke sfeer die er heerst met eigen oren en ogen wil beleven. Ook zij zijn namelijk van harte welkom op Funpop.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie