Rowwen Heze vervult grote wens op slotconcert

6-11-2013 door: Redactie
Het geluid en de muziek van Rowwen Hze waren echt heel erg goed. Ik heb een prachtig concert gehad. Het gaf me een echte kick. Dat zijn de woorden van Martien van de Kerkhof (69) uit Horst. Zijn wens om naar Zondag in het zuiden te gaan, is op zondag 3 november in de feesttent van Rowwen Hze in America in vervulling gegaan.
maskTop
Rowwen Heze vervult grote wens op slotconcert
maskBottom

De Horstenaar droomde er al jaren van. Martien van de Kerkhof lijdt al 25 jaar aan de ziekte van Parkinson en had nog nooit een concert van zijn favoriete band Rowwen Hèze meegemaakt. Hij uitte zijn grote wens bij de bandleden en kreeg al snel daarna te horen dat hij van harte welkom is op een van de concerten van de Americaanse band. Niet zonder spanning koos hij voor het afsluitende zondagmiddagconcert afgelopen weekend in America.

Tijdens het familieconcert genoot Martien met volle teugen. Martien werd hiermee beloond voor al die jaren dat hij zelf voor het geluid zorgde. Als vrijwilliger draaide hij jaren aan de knoppen van de draaitafels in jeugdcentrum De Vlies samen met Rowwen Hèze-drummer Martîn Rongen en was hij een van de mensen achter de ziekenomroep ROZAH en later streekomroep Reindonk.

Martien is een actieve Horstenaar, maar de ziekte van Parkinson heeft bij hem zijn tol geëist, zijn gezondheidstoestand verslechterde. Sinds een jaar verblijft hij in verzorgingstehuis Berkele Heem en herinneren de mixers en bandrecorders in zijn kamer nog aan zijn vrijwilligerswerk. Het concert van Rowwen Hèze maakte hij zittend in zijn rolstoel en soms staand helemaal mee.

Tussen de duizenden Rowwen Hèze-liefhebbers werd het een hele mooie dag voor Martien. Drummer Martîn Rongen liet later nog weten het geweldig te vinden dat zijn vroegere maat dit concert kon bijwonen. En Martien zelf, die had de dag van zijn leven: “Ik heb een prachtig concert gehad. Echt mooi”, sprak de Horstenaar naar afloop.

Met Martien genoten er velen van de slotconcerten van Rowwen Hèze. Ook dit jaar kwamen fans uit heel Nederland en zelfs een enkeling uit België. De Americaanse bandleden hebben er het hele weekend van genoten. Na afloop bedankten ze iedereen en in het bijzonder hun vertrekkende bassist Jan Philipsen. Nadat de doeken gesloten waren, werd er nog een laatste foto van de band gemaakt. Voor het laatst in deze samenstelling, echt compleet.

Disclaimer | Copyright 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie