Rotbeestjes

19-4-2018 door: Redactie
De meeste lezers weten veel van mij. Hoe ik over Trump denk, hoe mijn liefdesleven is en wat er thuis allemaal gebeurt. Een ding heb ik alleen nog nooit verteld, wat best een groot gedeelte van mijn leven is. Ik heb de ziekte van Lyme. De uitleg over ziekte van Lyme en hoe ik het heb gekregen zal ik jullie besparen, want dan zijn we wel duizend woorden verder. Ik kan jullie wel vermelden dat het niet echt fraai is. De laatste jaren heb ik een stuk minder last van de ziekte, maar helemaal over gaat het nooit.

Een paar dagen terug stond er ineens een artikel in de Volkskrant over Lyme en waarom hier nog geen medicijn tegen is. Hier werd ik wel even stil van. Ik heb al zo lang geaccepteerd dat er niks tegen Lyme te doen is, dat ik er nooit meer bij stil heb gestaan hoe raar dat eigenlijk is. Elke ziekte verdient een medicijn, dus waarom de mijne dan net weer niet. Ooit was er wel iets tegen, maar dat werd na een aantal jaar van de markt gehaald. De reden hiervoor was dat huisartsen niet genoeg wisten over het vaccin en het daarom niet meer konden aanraden voor patiënten. Toen het zo weinig werd gebruikt, verdween het van de markt.

Dat huisartsen niet goed op de hoogte zijn van Lyme, weet ik helaas ook. Een paar maanden geleden kreeg ik nog van eentje te horen hoe Lyme werkt en dat ik niet zo snel conclusies mag trekken. Oftewel, dat ik mezelf niet de stempel Lyme mag geven. Ja dokter, na 19 jaar vol met onderzoeken en tests, is het nog steeds niet duidelijk dat ik Lyme heb. Wil je dit allemaal niet? Check dan na het wandelen even op teken.

Liefs, Puck

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie