'Rosa Renée van Wegberg' gedoopt

18-6-2018 door: Redactie
In de Rozenhof in Lottum vond zondag 17 juni de opening van de Week van de Potroos plaats. Tijdens deze opening werd de nieuwe roos ‘Rosa Renée van Wegberg’ gepresenteerd, vernoemd naar de in Horst geboren actrice en zangeres.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Behalve dat de potrozenshow in het teken staat van lokale producten, wordt er ook een nieuwe roos gedoopt: de ‘Rosa Renée van Wegberg’. Deze is vernoemd naar de musicalactrice en zangeres uit Horst. Renée zelf is erg vereerd dat de roos naar haar is vernoemd. “Toen ik gevraagd werd, vond ik het zo bizar dat ik het helemaal niet kon bevatten”, vertelt ze. “Ik voel me heel erg vereerd dat ze aan mij hebben gedacht tijdens het benoemen van deze roos.” De roos is ontwikkeld door Pheno Geno Roses. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het samenstellen van bijzondere rozen. Het bijzondere aan de ‘Rosa Renée van Wegberg’ is dat deze eetbaar is.

De bloem ruikt naar zoete snoepjes en smaakt naar frambozen volgens Peter Cox van Pheno Geno Roses. Het andere speciale aan de bloem is dat de een gedeelte van de opbrengst naar het goede doel ‘Medicijnen door de ogen van je kind’ gaat. Een doel dat erop uit is om medicijngebruik minder eng te maken voor kinderen, en dan voornamelijk kinderen die het voor langere duur nodig hebben. Van Wegberg heeft dit goede doel zelf uitgekozen. “Een collega en vriendin van me heeft dit doel opgezet toen haar eigen kind ziek werd. Het is een mooi doel dat kinderen die ziek zijn helpt, op een manier die ook prettig is voor de kinderen zelf.”

Tijdens de show mag de zangeres de roos zelf dopen samen met de nieuwe rozenkoningin Mieke Smits en de gouverneur van provincie Limburg Theo Bovens. Na het tekenen van het doopcertificaat is het officieel. De ‘Rosa René van Wegberg’ is de nieuwste roos van de Rozenhof. Om dit te vieren zingt de zangeres een paar nummers. Onder andere een medley met nummers over rozen. Om iedereen kennis te laten maken met de eetbare bloem, heeft kok Maurice@home verschillende hapjes gemaakt met de bloemblaadjes er in verwerkt. Andere hapjes die Maurice serveert, zijn gemaakt van streekproducten uit de regio.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie