Rondslenteren op de Hiltho in Horst

6-10-2014 door: Redactie
Broers en zussen, opa’s en oma’s, nichten en neven en ooms en tantes. Op zaterdag 4 oktober kwamen vele gezinnen een kijkje nemen op de Hiltho lifestylebeurs in Horst. De beurs opende vrijdagavond 3 oktober en sluit na woensdag 8 oktober.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Een folder hier, een pen daar, nog ergens anders een prijsvraag. Er zullen maar weinig mensen met lege handen van de Hiltho naar huis gaan. Overal lopen mensen met tassen gevuld met kleine hebbedingetjes. Het thema van deze editie is duurzaamheid en hoewel dat bij de ene stand heel goed zichtbaar is, zie je er bij de andere stand veel minder van.

Wie de beurs op loopt, komt vrijwel meteen bij de grote stand van gemeente Horst aan de Maas. Het is de bedoeling dat bezoekers de duurzaamheidstest doen en erachter komen hoe duurzaam zijzelf zijn. Storm loopt het echter niet. Drukker is het bij de EHBO-stand waar Stijn Versteegen (6) uit Hegelsom samen met zijn moeder Dorien Jacobs (38) een brandje blust.

Even verderop worden mensen naar de stand gelokt met aantrekkelijke prijsvragen. De nichtjes Lynn Houwen (21) uit Horst en Bo Lemmen (24) uit Kronenberg vullen net een blaadje in om kans te maken op een weekendje Maastricht. “We komen hier gewoon rondkijken. Voor mij is het de eerste keer en Bo komt hier voor de derde keer”, vertelt Lynn.

Belangrijk voor de ondernemers is deze week dat ze hun onderneming goed kunnen presenteren. Vele proberen iets te verkopen. Zo krijgt Jeu van den Beuken (69) uit Horst bijna een fiets aangesmeerd. Zijn vrouw Gerrie (67) vertelt: “We komen vaker hier, gewoon om rond te neuzen, niet om iets te kopen. Gewoon kijken, maar niet kopen”, lacht ze. Op de beurs is zowel voor jong en oud genoeg te beleven. Bij de stand van de brandweer kunnen mensen ervaren hoe het is om in een brandend huis aan de brand te ontsnappen en bij Veilig Verkeer Nederland afdeling Horst kunnen mensen met een bril ervaren hoe het is om dronken te zijn in een auto.

Tijdens de officiële opening op vrijdag werd bekendgemaakt dat de volgende editie van de Hiltho al in 2017 plaatsvindt. De beurs bestaat dan namelijk 50 jaar en de Koninklijke Harmonie van Horst, die onder meer het parkeren regelt, zelfs 200 jaar. Daarom is besloten de beurs in plaats van over vier jaar al in 2017 te houden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie