Rondleiders Floriade uit Horst aan de Maas

4-10-2012 door: Redactie
Het terrein van de Floriade is groot, bevat vijf verschillende themavelden en om een goede eerste indruk te krijgen is een rondleiding over het terrein geen overbodige luxe. Vrijwilligers Martha Peters en Miep Philipsen, beiden afkomstig uit Horst, hebben de afgelopen maanden verschillende groepen rondgeleid. Een ding weten ze zeker: Floriade in één dag, dat gaat niet lukken.

Miep en Martha informeerden samen met 120 andere rondleiders de bezoekers. “Wij hielden onze rondleiding in het Nederlands en maximaal twee dagen per week. Dat vonden we meer dan genoeg”, zegt Martha. Een groep bestond uit maximaal twintig personen en dat waren de ene keer zakenlui of docenten van een middelbare school en een andere keer individueel aangemelde personen. “Je kreeg van te voren te horen wie de mensen in je groep waren”, zegt Martha.

Tijdens een rondleiding werd de dames de meest uiteenlopende vragen gesteld. “De naam van een plantje, waar de buitenlandse medewerkers overnachten of wat er na het evenement met het terrein gebeurt”, zegt Martha. “Maar de meest prangende vraag was of de organisatie het beoogde bezoekersaantal zou halen”, zegt Miep. “Daar hebben wij natuurlijk geen zicht op en we verwezen ze dan netjes door naar het management”, zegt Martha. Ook voor de kinderen was er volgens Miep en Martha genoeg te doen. “Kinderen vanaf 5 jaar leerden bij de IVN-workshops om door de ogen van dieren te kijken. Ik vond het aandoenlijk om te zien als ze het antwoord op een vraag wisten van een opdracht bij de FLoriade-kids en alleen nog een handtekening nodig hadden van de betreffende Japanse standhouder”, zegt Martha.

Een rondleiding van twee uur was geen enkel punt voor de dames. “En de Floriade is voorbij gevlogen. We moeten nu gaan afkicken, maar we zouden het zo weer doen,” zegt Martha. “Een van de meest hilarische momenten vond ik om onze burgemeester Kees van Rooij de Chinese gasten vier minuten lang in hun taal te horen verwelkomen. Hij deed erg goed zijn best en kreeg naderhand een oorverdovend applaus”, zegt Miep.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie