Camera's bij Roeffen Mart

14-6-2018 door: Redactie
Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst wordt voortaan bewaakt met camera’s. De stichting hoopt hiermee het vandalisme een halt toe te roepen.

De afgelopen maanden is de speeltuin in Grubbenvorst herhaaldelijk slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme. Zo werden er tot tweemaal toe dure schommels gestolen en werd er een klimbrug in brand gestoken. Volgens voorzitter Jan Vissers zijn hier niet alleen de kinderen de dupe van, maar ook de vrijwilligers. “ Dergelijke incidenten hebben tot gevolg dat we óf in het onderhoud moeten snijden of dat de vervanging van gestolen of beschadigde speeltoestellen erg lang op zich laat wachten. Na het zoveelste incident zakte de moed bij een aantal vrijwilligers behoorlijk in de schoenen. Het werk dat zij belangeloos verzetten wordt op deze manier zo bruut tenietgedaan, dat het voor sommigen steeds lastiger werd op zich toch weer op te pakken om schades te gaan herstellen. Er moest een oplossing komen.”
Een drietal ondernemers, EWS Solutions, Eye Watch Security Group en Staalmeesters, heeft daarop besloten de speeltuin belangeloos te helpen. Directeur Dave van de Laar van Eye Watch Securit Group: “Door middel van moderne camera’s die uitgerust worden met intelligente software gaan we binnen gezette tijden de speeltuin bewaken. De camera’s ‘zien’ zelf verdachte bewegingen en geven daarop alarmmeldingen. Via onze eigen meldkamer kunnen we dan direct live meekijken en bijvoorbeeld de politie alarmeren, onze eigen beveiligers aansturen of kentekens noteren.” Het bestuur en vrijwilligers van Speeltuin Roeffen Mart zijn heel blij met het aanbod. Voorzitter Vissers: “We kunnen eindelijk een serieuze maatregel nemen om de in de laatste jaren toegenomen diefstallen en vandalisme een halt toe te roepen.” Op zaterdag 16 juni wordt het nieuwe camerasysteem officieel in gebruik genomen door wethouders Birgit op de Laak en Han Geurts van gemeente Horst aan de Maas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie