Red de Berkel

27-8-2015 door: Actiecomité Ut zwembad môt blieve
Komende woensdag 2 september organiseert gemeente Horst aan de Maas een bijeenkomst waarin gesproken wordt over de toekomst van het zwembad in Horst.

Tijdens de bijeenkomst krijgt iedereen uitleg en kan zijn of haar mening geven over drie opties:

  • Nieuw zwembad op het Floriade terrein. Ook deze optie is nog niet van de baan.
  • Behoud van zwembad de Berkel. Ons huidig familiezwembad heeft een warm recreatiebad, een koud wedstrijdzwembad, een bubbelbad en een babybad en een grote glijbaan. Voor ieder wat wils. Met wat aanpassingen kan De Berkel nog zeker 20 jaar mee.
  • Nieuw zwembad bij de Kasteelse Bossen. Een nieuw zwembad kan worden gebouwd in de Sportzone in de Kasteelse Bossen in Horst, waar zwemvereniging HZPC voor pleit. Dit zou een nieuw zwembad volgens het 25/21-principe worden. Dit houdt in dat er maar één groot recht zwembad komt. Dus geen bubbelbad, geen warm recreatiebad, geen babybad, geen grote glijbaan. Idealer voor de wedstrijdzwemmers maar veel minder aantrekkelijk voor de recreatieve zwemmers

Dit recreatief zwemmen is naar onze mening de belangrijkste poot waarop een zwembad financieel kan draaien en die de grootste groep bedient. Wat overigens onderbelicht wordt in deze keuzes is dat met het verdwijnen van zwembad De Berkel ook sporthal De Berkel verdwijnt.

De discussie gaat dus niet alleen de zwemmers aan, maar ook alle gebruikers van de sporthal.
Ook die kunnen hun stem woensdag 2 september laten horen. Het is erg belangrijk om naar deze bijeenkomst te komen om mee te praten over de toekomst van het zwemmen in Horst. De gemeenteraad heeft zich er al voor uitgesproken dat een zwembad (een nieuw bad of om het bestaande zwembad) alle verenigingen en doelgroepen moet bedienen.

Wij pleiten voor behoud van De Berkel en dat het zwembad onder het beheer van de gemeente blijft. Dus geen privatisering. Zodat de gemeente in de toekomst alles ook zelf in de hand houdt en zorgt dat elke doelgroep er gebruik van kan blijven maken. Zodat we hier in Horst ook betaalbaar recreatief kunnen blijven zwemmen.
Aanmelden voor deze avond kan via gemeente@horstaandemaas.nl Meer informatie is te vinden in ons rapport over zwembad De Berkel, kijk op de Facebookpagina van actiecomité Ut zwembad môt blieve.

Ronald Craenmehr en
Paul Geurts, actiecomité
Ut zwembad môt blieve

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie