Rechter: Parkeerplaats Limburgs Uitje te groot

10-8-2017 door: Redactie
Rechtbank Limburg deed onlangs uitspraak in twee zaken over het Limburgs Uitje. Zij vernietigde de vergunning om een grasveld aan de Hazenhorstweg in Sevenum als parkeerterrein te gebruiken. Ook moet gemeente Horst aan de Maas volgens haar handhavend optreden tegen het aantal in- en uitritten.
maskTop
Rechter: Parkeerplaats Limburgs Uitje te groot
maskBottom

Rechtbank Limburg behandelde onlangs twee zaken rondom Limburgs Uitje. De rechtbank besliste over een handhavingsverzoek en over parkeerplaatsen die in strijd zouden zijn met de omgevingsvergunning. De zaken waren door de omwonenden aangespannen tegen de gemeente.

De omwonenden hadden een klacht ingediend bij de gemeente, nadat deze Limburgs Uitje in de zomer van 2016 toestemming had gegeven om een grasveld aan de Hazenhorstweg tijdelijk te gebruiken als parkeerterrein. Tot 2020 mocht het recreatiebedrijf van de gemeente daar bezoekers laten parkeren. De gemeente vond de klacht van de omwonenden ongegrond, maar rechtbank Limburg besloot nu dat het aantal parkeerplaatsen dat de gemeente toestaat, niet nodig is. Zij vindt dat de gemeente niet goed heeft uitgelegd waarom de organisatie 29 plekken nodig heeft naast de 11 plekken die al aanwezig zijn, terwijl vergelijkbare initiatieven met gemiddeld 20 parkeerplaatsen voldoende hebben. Zij vernietigt daarom het besluit van de gemeente. Die kan nu het aantal parkeerplaatsen beter onderbouwen of de vergunning wijzigen. Volgens een woordvoerder van de gemeente overweegt zij niet om in beroep te gaan tegen de uitspraak en bekijken ze welke van de twee overgebleven opties de beste is.

Ook besloot rechtbank Limburg dat de gemeente handhavend op moet treden tegen het aantal in- en uitritten op het terrein. Nu zijn er volgens omwonenden vier uitritten in gebruik, terwijl dat er maar twee mogen zijn, vindt de rechtbank. Ook hier heeft de gemeente besloten niet in beroep te gaan, maar binnen zes weken een ander besluit te nemen op het handhavingsverzoek, met inachtneming van de uitspraak van de rechtbank.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie