Rechtbank: gemeente hoeft niet te handhaven

10-5-2017 door: Redactie
De Raad van State erkende woensdag 10 mei dat het eerder genomen besluit van gemeente Horst aan de Maas, om handhavend op te treden tegen schutterij St. Jan in Grubbenvorst, in eerste instantie onvoldoende gemotiveerd was. Toch hoeft zij niet handhavend op te treden, omdat de toelichting tijdens de zitting wel voldoende was.

Omwonenden van Schutterij Sint Jan in Grubbenvorst klagen al jaren over geluidsoverlast. De gemeente ging eerder niet in op het verzoek tot handhaven, omdat de schutterij volgens haar voldeed aan alle regels, waardoor er geen mogelijkheid was om maatregelen te nemen. De omwonenden gingen tegen dit besluit in beroep. In november 2015 deed de Afdeling bestuursrechtspraak al een uitspraak waarin zij het gemeentebestuur opdroeg een nieuw besluit op het handhavingsverzoek te nemen. Volgens de rechtbank was het besluit van het gemeentebestuur op het punt van het geluid niet voldoende gemotiveerd. Zij droeg daarop de gemeente op extra geluidsmetingen te doen.

Omdat gemeente Horst aan de Maas op basis van het nieuwe onderzoek haar verzoek voor handhaving voor de tweede maal heeft afgewezen, gingen de omwonenden in maart van dit jaar opnieuw in beroep tegen dat besluit.

De rechtbank oordeelt nu dat de gemeente het verzoek om handhaving terecht heeft afgewezen maar dit onvoldoende heeft gemotiveerd in het besluit. De toelichting die zij in de zitting gaf was echter wel voldoende.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie