Raymond Knops wordt staatssecretaris

26-10-2017 door: Redactie
Raymond Knops uit Hegelsom is voorgedragen als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat blijkt uit de definitieve lijst met bewindslieden die op vrijdag 20 oktober door het kabinet Rutte III naar buiten is gebracht.

Knops is sinds 2005 Tweede Kamerlid voor het CDA. Tussen 1999 en 2005 was hij eerst wethouder van gemeente Horst en de fusie van gemeente Horst aan de Maas, daarvoor was hij werkzaam als beroepsofficier bij de Koninklijke Luchtmacht. Het gerucht ging nog even dat Knops minister van Defensie zou gaan worden, kijkend naar zijn achtergrond bij de Koninklijke Luchtmacht en als defensiewoordvoerder. Deze titel ging uiteindelijk echter naar partijgenoot Ank Bijleveld. Knops krijgt in het kabinet Rutte III de portefeuille van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties toegewezen, hij wordt staatssecretaris. Kajsa Ollengen van D66 wordt minister van deze portefeuille.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft onder andere als taak om te zorgen voor democratie, rechtsstaat en een goed bestuur. Ook houdt het ministerie zich bijvoorbeeld bezig met de woningmarkt, het huurbeleid en het bouwbeleid. De toevoeging ‘Koninkrijksrelaties’ heeft betrekking op de overzeese rijksdelen Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie