QR-codes door Tienray

13-4-2017 door: Redactie
In Tienray komen plaatjes met QR-codes te hangen. Deze leiden je na het scannen met een app naar de website mooitienray.nl met informatie over het dorp. De plaatjes zijn op initiatief van Harrie Raaijmakers gemaakt door Trudy Michels, beide inwoner van Tienray.
maskTop
QR-codes door Tienray
maskBottom

Harrie Raaijmakers wilde graag meer infoborden in Tienray, omdat er volgens hem meer locaties in het dorp zijn die aandacht verdienen waar momenteel nog geen infoborden bij staan. “Maar de dorpsraad vertelde me dat het geld op was. Dus werd voorgesteld om met QR-codes te werken”, vertelt Raaijmakers. “Die zijn een stuk goedkoper om te maken. En dat is misschien ook nog wel moderner en leuker.”

De codes staan op een bordje en kunnen met een smartphone gescand worden. Zo leiden ze naar meer informatie over het dorp op de website mooitienray.nl De infoborden blijven staan. De website is zodoende een aanvulling op de borden. Maar ook op locaties waar nu geen infoborden staan bestaat de mogelijkheid om plaatjes te plaatsen. Er zijn in totaal 26 plaatjes die in Tienray opgehangen worden. De keuze voor de codes werd behalve uit financiële overweging ook gemaakt omdat ze toegankelijk zijn voor veel mensen. Iedereen met een smartphone kan een QR-code scannen.

De plaatjes zijn voor iedereen bedoeld die nieuwsgierig is naar Tienray. Raaijmakers: “Er komen hier veel wandelaars. Tienray is een knooppunt tussen Swolgen, Meerlo en Horst en sinds binnenkort loopt hier het Pieterpad ook doorheen.” Volgens hem komen wandelaars uit heel Nederland hier. “Zij vinden het hier heel mooi omdat het zo kleinschalig en gevarieerd is.”

De website mooitienray.nl bestond al. Deze is eerder opgezet door Harrie Raaijmakers. Op de site staan onder andere stukken uit het boek dat hij geschreven heeft voor de parochie van Tienray. Voor dat boek is hij veel archieven ingedoken. Naast de informatie uit de boeken vult hij de website ook met foto’s en tekst die hij maakt wanneer hij door Tienray fietst.

Trudy Michels uit Tienray maakt de plaatjes waar de codes opstaan. Zij kwam op het idee om deze plaatjes van boterkuipjes te maken. Michels: “Ik kon geen leverancier vinden die iets geschikts kon leveren. De plaatjes waren al snel te dik of groot. En toen bedacht ik dit. Met transparante folie leg ik het omgedraaid op de binnenkant van een stukje van het kuipje. Dan dient de folie als beschermlaag.” Raaijmakers lacht: “Hiervoor heeft haar gezin veel boter verorberd.”

Voor de rest van de gemeente zijn nog geen dergelijke plannen. Michels: “Maar misschien inspireert het. Dat andere dorpen zeggen: wij willen dat ook. Maar dan moet dat dorp natuurlijk ook een website hebben zoals die van ons.”

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie